2008. június 11.Pákozdi Dávid
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Cotton Club Singers és Hot Jazz Band Gramofónia műsora Psota Irénnel

Psota Irén is fellép június 17-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, ahol a Cotton Club Singers és a Hot Jazz Band tartja egész estés közös műsorát Gramofónia címmel. A rendezvényen az 1900-as évek első felében rögzített lemezek dalaiból válogat.

A jelenleg László Boldizsár, Fehér Gábor, Bartus Patricia és Mezőfi Gabi összetételben fellépő Cotton Club Singers és a Bera Zsolt, Galbács István, Bényei Tamás, Juhász Zoltán, Fodor László és Szili Róbert alkotta Hot Jazz Band az ország legismertebb, szvinget játszó együttese.

Először 2001-ben a Budai Parkszínpadon adtak közös koncertet, majd 2005-ben a Hangosfilm című produkcióban léptek a közönség elé ugyanezen a színpadon.
Ezúttal Gramofónia címmel egy letűnt korszak dalait viszi a színpadra a két együttes. Az 1900-as évek elején sokféle stílust rögzítettek gramofonlemezre az operától a szvingig sok mindent. A két zenekar felidézi az akkoriban rögzített világsztárok közül például Ella Fitzgeraldot, Louis Armstrongot, Enrico Carusót, Bessie Smith-t, Mahalia Jacksont, Duke Ellingtont és másokat. A magyarok közül megszólaltatják majd Karády Katalin, Latabár Kálmán Szelecki Zita, Kabos Gyula és mások dalait.

Psota Irént a két zenekar tagjai egy közös szerenáddal vették rá a koncertre, s a színésznő a hírek szerint szívesen engedett a csábításnak.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei