2008. június 12.Pákozdi Dávid
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Frank Sinatra: Nothing but the best - Igazi Best of, igazi zenével

Tudja Ön, kicsoda Frank Sinatra? Ez a kérdés talán minden igazi zenebarát számára bugyutának tűnhet, ha valakit mégis sikerült zavarba hozni vele, akkor neki kötelező megvenni a "Sinatra: Nothing but the best" című cd válogatást, amely a tíz éve elhunyt legendás énekes legjobb dalait tartalmazza.

Frank Sinatra néhány hete, az előadó halálának tíz éves évfordulója alkalmából megjelentetett albuma csokorba köti kiemelkedő pályafutása legnépszerűbb számait. Lágyak, bársonyosak ezek a dallamok, pár alkalom után mindenki fülében ott maradnak és a lemezjátszó bekapcsolása nélkül is könnyen dúdolásra késztetik az embert.
Könnyű úgy felidézni a múltat, hogyha egy ennyire kiváló zenész csalogatja vissza a hallgatót, akinek lelki szemei előtt megjelennek a hatvanas évek exkluzív szórakozóhelyei, ahol igazi hölgyek és valódi lovagok a vacsoraasztaltól felállva táncolnak Sinatra dalaira. Az albumról bármelyik dal csendül fel, egy dolog biztos: nincsenek benne törések, hirtelen és kellemetlen váltások, az egész olyan mint egy letisztult idom sarkok és élek nélkül.

Strangers in the night; New York, New York; My way; mind mind sokat játszott és sokat hallott számok, mégsem lehet őket megunni, annak dacára sem, hogy megannyian feldolgozták már a legkülönfélébb stílusokban. Pár éve például Robbie Williams és Nicole Kidman énekelték el nagy sikerrel az eredetileg Frank és Nancy Sinatra apa-lánya előadásában ismertté vált Somethin’ stupid című duettet.

21 + 1 bónusz (Body and soul) szám található a Nothing but the best albumon mesteri módon kiválogatva dalokat. A sorrendiséget érezhetően gyors-lassú-gyors-lassú váltakozás határozza meg, ezzel folyamatosan fenntartva az amúgy sem lankadó érdeklődést.

*


Frank Sinatra: Nothing but the best
Kiadó: Reprise
Hazai forgalmazó: Warner Music Hungary
Megjelenés éve: 2008.
Ajánlott ár: 3990 Ft (DVD-vel 5190 Ft)

1. Come Fly With Me
2. The Best Is Yet To Come
3. The Way You Look Tonight
4. Luck Be A Lady
5. Bewitched
6. The Good Life
7. The Girl From Ipanema
8. Fly Me To The Moon (In Other Words)
9. Summer Wind
10. Strangers In The Night
11. Call Me Irresponsible
12. Somethin’ Stupid
13. My Kind of Town
14. It Was A Very Good Year
15. That's Life
16. Moonlight Serenade
17. Nothing But The Best
18. Drinking Again
19. All My Tomorrows
20. My Way
21. Theme From New York, New York
+
22. Body And Soul

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei