2008. június 14.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Sergio Mendes új lemezzel jelentkezik

Sergio Mendes, a legendás zongorista, zeneszerző és hangszerelő új lemezt dob a piacra. A frisskorong az Encanto címet viseli, és Mendes több vendégzenésszel együtt dolgozott rajta. A brazil származású zenész a hatvanas-hetvenes években zajos sikereket ért el zenekaraival, de később is voltak olyan lemezei, melyek a csúcson kötöttek ki.

Az Encanto Burt Bacharach világszerte ismert dalszerző The Look of Love című dalával kezdődik, amelyet a hatvanas években Sergio Mendes is eljátszott és hazájában listát vezetett vele. A régi melódia új hangzásához Fergie, a Black Eyed Peas együttes énekesnője is hozzájárul, akiről Mendes igen nagy elismeréssel szólt. Rajta kívül az új album közreműködője Natalie Cole, Herb Alpert, az olasz Jovanotti és a kolumbiai Juanes, a latin zene szupersztárja, akiről Sergio Mendes azt mondta: nagy rajongója.

A most 67 esztendős zongoristát nem csupán a latinos melódiákért, a bossa nováért a szambáért, hanem általában a könnyen emészthető, dallamos zenéért zárták szívűkbe a rajongók. Immár több mint negyven esztendeje él az Egyesült Államokban. Triója, majd Brasil 66 és Brasil 77 nevű zenekarai világszerte elismertek voltak, Magyarországon pedig egy időben a Bergendy-együttes népszerűsítette dalait. Egyik leghíresebb, Brasilerio című albuma 1992-ben vezette a Billboard albumlistáját és Grammy-díjat is kapott érte.

A most megjelenő lemezen Sergio Mendes nem először dogozik a Black Eyed Peas tagjaival: a 2006-ban megjelent Timelessnek az együttes tagja, will.i.am volt a producere. Ennek megfelelően a stílusra a brazil alapok mellett a soul és a hiphop is rányomta a bélyegét.

Mendes új lemezének dalaival Észak-Amerikában turnézik, ennek során fellép többek között a New York-i Carnegie Hallban, ahol a hatvanas, majd a nyolcvanas években emlékezetes koncerteket adott.

*


Bővebb infó: www.sergiomendesmusic.com

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei