2008. június 22.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Amy Winehouse az életével játszik

Az aranytorkú, ám meglehetősen szabados életviteléről híres Amy Winehouse-ra alaposan ráijesztettek orvosai: kiderült ugyanis, hogy az énekesnőnek tüdőtágulata van, és ha nem hagy fel káros szenvedélyeivel, abba könnyedén belehalhat.

A tüdőtágulat megnehezíti az oxigénfelvételt és a légzést. Az énekesnőnél még korai, kezelhető stádiumban fedezték fel a betegséget, amely azonban már nem visszafordítható. A kór előrehaladása esetén a betegeknek légzéssegítő eszközökre, például oxigénmaszkra van szükségük.

A hírt Amy Winehouse édesapja közölte a sajtóval egy interjúban, s azt is elmondta: a tüdőtágulat Amy-nél valószínűleg a túlzásba vitt dohányzás és a drogozás következménye. Mitch Winehouse szerint az orvosok világosan megmondták 24 éves lányának, hogy meg fog halni, ha nem hagyja abba a kábítószerezést. "Ne aggódj apa, tudom, hogy most abba kell hagynom a drogokat" - mondta Amy az apjának a férfi elmondása szerint.

Az apa figyelmeztette lánya közvetlen környezetét is, hogy nekik kell vállalni a felelősséget a következményekért, ha továbbra is cracket adnak Amynek. Mitch Winehouse nem akarja többé lánya környezetében látni cimboráját, Pete Doherty-t, a Babyshambles énekesét, Kate Moss manöken volt barátját sem, aki maga is drogproblémákkal küszködik.

Az apa szerint lánya férje, a verekedés miatt jelenleg éppen vizsgálati fogságban ülő Blake Fielder-Civil biztosította őt arról, hogy fel fog hagyni a drogozással, s mihelyst kiszabadul, bevonul egy elvonókúrára, amit már meg is szerveztek.

Amy Winehouse egy hete lett rosszul és került kórházba. Az orvosok szabálytalan szívverést állapítottak meg nála és jóindulatú daganatot találtak a mellében. Betegsége miatt bizonytalanná vált fellépése a jövő heti Nelson Mandela emlékkoncerten és a Glastonbury Fesztiválon.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei