2008. június 23.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Balkezes gitáros a döntőben - bal kar nélkül

Marc Playle bejutott a Guitar Idol elnevezésű londoni gitárverseny döntőjébe, 750 riválisát utasítva maga mögé. Felmerülhet a kérdés, hogy miért nem az első helyezettről szól a híradás - hiszen Marc Playle nem híres; csupán egy 22 éves brit fiatal, aki 14 éves kora óta gitározik. Ebben még semmi különös nincs. De Marc Playle úgy érte el mindezt, hogy bal karja nélkül jött a világra.

Így talán már érthető, hogy miért figyel az egész világ a különös gitárosra: nem túl gyakran látni hozzá hasonlóan elszánt, és nem utolsó sorban tehetséges fiatalt.
Marc annak ellenére, hogy fél karral született, eltökélte: belőle mindenáron gitáros lesz. Az csak szerencsés véletlen, hogy tehetsége olyan fokú, amit bárki megirigyelhetne tőle. Természetesen csakis a pengető kezelése jöhetett szóba csonka karja feladataként, a húrok lefogása művégtaggal ugyanis lehetetlen lett volna. Így a balkéztelen férfi "balkezes" lett: műkarja végére rögzítette a pengetőt.

Kitartó gyakorlással kiválóan megtanult gitározni, és idén benevezett a londoni világversenyre, ahol egészen a döntőig pengette magát. Bár végül egy brazil gitáros megelőzte, a balkéztelen balkezes Playler így is rendkívülit produkált.

Marc saját zenekarával, a Minnikin-nel dallamos hard rock zenét játszik, s mostanában tervezik egy lemez kiadását - adta hírül a The Sun című brit lap.

*


Bővebb infó: www.guitar-idol.co.uk
A Minnikin honlapja: www.minnikin.com

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei