2008. június 24.Pákozdi Dávid
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A Zürichi Operaház áthívta Andreas Homokit, a Komische Oper vezetőjét

Keddi sajtótájékoztatóján jelentette be a Zürichi Operaház vezetősége Andreas Homoki főrendezői szerződését, amely 2012-től lép életbe. Odáig a jelenlegi vezető, Alexander Pereira látja el az Operaház irányítását, aki egy évet hosszabbított a társulattal annak érdekében, hogy ne legyen űr a két szerződés között.

Andreas Homoki magyar származású német, szülei '56-os menekültek voltak. 1960-ban született Marlban. Saját meglátása szerint azért lóg ki a sorból mindenhonnan, mert németnek túl temperamentumos, magyarnak túl "németes". Ennek ellenére tiszteli magyar vérvonalát, és nem tagadja, amennyiben szóba kerül bárhol a világon.
2003-ban vette át a berlini Komische Oper szakmai vezetését. Irányítása alatt az egyik legrangosabb német zenei kitüntetést, az Opernwelt (Operavilág) magazin "Az év Operaháza" díját kapta meg az intézmény. Ez idő alatt olyan sikeres újszerű darabokat mutattak be, mint például a Hip-H'opera, amely a Mozart által írt Cosí van tutte vígopera és a rap keveréke.

- Egységes állásponton vagyunk, miszerint mindannyian sajnáljuk Andreas Homoki távozását, ugyanakkor megértjük, hogy nagy kiugrást jelent karrierjében egy olyan operaházat vezetni, mint a zürichi - nyilatkozta Klaus Wowereit, Berlin polgármestere. Hozzátette, hogy Homoki munkája megtiszteltetés városuknak.

Andreas Homoki berlini utódja a 41 éves ausztrál rendező, Barrie Kosky lesz, akinek szerződése 2012-ben lép életbe és 2017-ig érvényes.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei