2008. június 25.Kovács Miklós
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Jon Cleary és az Absolute Monster Gentlemen Budapesten koncertezett

Jon Cleary és együttese, az Absolute Monster Gentlemen nevű együttese kedden este fergeteges bemutatót tartott a változatos New Orleans-i muzsikából. Clearyt és társait cseppet sem zavarta a meglehetősen gyér nézőközönség, s az sem, hogy az együttes gitárosa az egyik légitársaság hibájából lemaradt a gépről, s így a koncertről.

Két órás programjukat hallhatták a Millenáris Fogadó vendégei: a blues, a funky, s több más stílus legjobb hagyományait ötvöző koncertprogram nem hagyta hidegen a jelenlévőket. Minden daluk nagy tapsot kapott, sokan táncra perdültek, egy ráadást is kikövetelt a közönség.

Az este főszereplője a brit születésű, de húsz éve New Orleansban élő, az együttesben egyedül fehér Jon Cleary volt, aki virtuóz zongorajátéka mellett az első számú énekese a csapatnak. Nagy tetszést aratott Cornell C. Williams basszusgitáros, aki szintén beszállt vokálozni, valamint Eddie Christmas dobos is.

A zenekar gitárosa, Derwin "Big D." Perkins azért hiányzott, mert az egyik légitársaság hibájából lekéste a gépet. A mázsás súlyt jócskán meghaladó, s emiatt többnyire ülve játszó zenésznek eleve két helyet kellett foglalni. Egy átszállásnál állítólag "elveszett" a plusz hely, így a gép nélküle repült el a többiekkel. Perkins a szervezők szerint szerdán este már csatlakozik az Absolute Monster Gentlemenhez a szombathelyi koncerten.

A zenekar produkciója nyomán kelendő volt a helyben megvásárolható koncertlemez, amelyet boldogan dedikáltak az Abszolút Szörnyeteg (ám rendkívül kedves) Úriemberek.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Edgar 2008-06-26 01:45:39
A világ egyik legjobb zenekara... ezt kapják a magyaroktól... alig ment el pár ember aki ott volt üldögélt, hallgatta :S nem így kéne bánni velük... aki egy mondatot beszélne velük minden koncerten ott tánolna...
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei