2008. július 3.Gergely Csaba
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Török Ádám 60 - DVD a Mini januári koncertjéről

Július 2-án került bemutatásra az a DVD, melyen az együttes januári koncertjének felvétele látható-hallható, amelyet Török Ádám 60. születésnapja és a Mini együttes fennállásának 40. évfordulója alkalmából rendeztek a Petőfi Csarnokban. A neves alkalom színhelye a városligeti Sörsátor volt.

Török Ádám és a Mini
Az együttes alapítására, és az első koncertekre 1968-ban került sor, a '70-es években pedig már külföldön is felléptek (ekkor alakult ki a formáció legsikeresebb felállása: Török, Németh K., Németh Al., Szivacs Balogh Jenő). 1978-ban Vissza a városba címmel megjelent az első nagylemezük. Török és együttese több mint negyedmillió lemezt és cd-t adtak el. Számos TV és Rádió műsorban szerepeltek itthon és külföldön egyaránt.

A Mini a magyar progresszív rock-blues talán legismertebb és legsikeresebb együttese. Sokat koncerteznek, élőben játszanak, az együttes érdekes progrock, bluesrock, és jazzrock fúziójával sok rajongót szerzett. Török Ádám és együttesei több sikeres korszakot tudnak maguk mögött. Öt nagylemezt és 14 cd-t jelentettek meg. 2003-ban jelent meg az első DVD-jük, melyen szerepel az együttes 2003-as Jubileumi koncertje, és néhány ragyogó felvétel a közelmúltból.

A háromórás téli koncertből 1 óra 35 perces új DVD született, melynek címe Török Ádám 60. Mint Török Ádám elmondása szerint, a lemez hang- és képminősége kiváló, így az még nagyobb élvezetet nyújt. A bemutatón a jubileumi koncert és a DVD főszereplői is fellépnek. Ott lesz Köves (Pinyó) Miklós (dob), Németh Károly (billentyűs), Paróczai Attila (basszusgitár), Török Ádám (fuvola, ének) Horváth Mihály (szájharmonika), Mohai Tamás, Török Péter és Závodi János (gitár), valamint Muck Ferenc (szaxofon). A koncerten ugyan nem lesz jelen, de közreműködött a DVD-n a zenekar két régi barátja, Paul Camilieri (gitár) és Tom Beck (dob).

A lemezre 14 dal került, ezek egyik szerzője minden esetben Török Ádám. A kiadványon több archív felvétel és interjú is hallható-látható az 1977-1999 közötti évekből. A felvétel 5.1-es hanggal készült. Nemcsak Török Ádám és a Mini jubilál az idén, hanem a DVD bemutatójának helyszíne, a ligeti Sörsátor is, amely húszéves fennállását ünnepli a nyáron.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei