2008. július 14.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Boney M. koncert Magyarországon - Csillogjon a diszkógömb!

Babilon folyói megáradnak, Ma Baker újra támad, és Rasputin sem nyughat: a ’70-es, ’80-as évek diszkólegendája ölt testet a Puskás Ferenc Stadion Szoborparkjában augusztus első napján; a Boney M. jön, lát, és koncertezik, sokak örömére. Liz Mitchell énekesnő feszít a banda élén, és ő rángat majd nosztalgiába minden táncolni vágyót - ráadásul nem először teszi ezt hazánkban.

Amikor még forgott a diszkógömb, és fénye meg-megtört a lötyögő nejloninges ifjúság gallérjának csücskén, amikor még javában tombolt az a bizonyos hetvenesévek, amikor még a fiúk és a lányok frizurája, nemre való tekintet nélkül, elsősorban egy megtermett mikrofonra emlékeztetett, nos, akkor élte fénykorát a Boney M. nevű formáció, mely most Magyarországra látogat, hogy a hazai diszkófanokat is ifjúságukba révessze egy estére.

Rossz nyelvek szerint az együttes megalakulása nem a hagyományos módon történt: 1976-ban esett meg ugyanis, hogy Frank Farian producer ügyeskedése folytán megszületett a Baby Do You Wanna Bump című felvétel, mely mögött minden volt, csak zenekar nem. Így, mikor a dal a toplistákon a nem várt első helyre tolakodott, Farian kissé kínos helyzetbe került - hirtelen toborozni kényszerült ugyanis egy bandát a dal mögé. Szerencsére a válogatás elég jól sikerült, és jamaicai és indiai zenészekből megszületett a Boney M.

A szárnyalás a nyolcvanas évek közepéig tartott, mikoris a producer egy másik formáció miatt kihátrált a történetből, és mivel a diszkókorszak is a végét járta, az együttes feloszlott. 1996-ban azonban Liz Mitchell újraformálta a régi csapatot, és azóta gyakran vállalnak fellépéseket, annak ellenére, hogy új dalokat már nem írnak, csupán a régi nagy slágerekkel örvendeztetik meg - a koncertjeiken általában nem is olyan alacsony számban megjelenő - hallgatóságot.

Bizonyára a budapesti koncerten sem lesz hiány a jól bevált, mindenki által ismert dalokból, mint a Daddy Cool, a Rivers Of Babilon, a Ma Baker vagy a Rasputin, és a magyar közönség is felidézheti a kedves emlékeket, melyek ezekhez a szerzeményekhez kapcsolódnak. Ráadásul a jegyárak sem horribilisek: elővételben 2800 Forintért, a helyszínen 3200 Forintért vásárolhatók meg.

***


Helyszín: Puskás Ferenc Stadion melletti SZOBORPARK (1146 Budapest, Istvánmezei út 3-5.)
Időpont: 2008. augusztus 1.
Házigazda: DJ Dominique
Kapunyitás: 20 óra
Részletes program:
20 óra DJ Dominique és DJ Adam (a ’80-as, ’90-es évek zenéi)
21 óra Erica C Dance Company táncosai lépnek fel
21:30 BONEY M. feat. Liz Mitchell
Utána buli kifulladásig
Jegyek elővételben: 2800 Ft
A helyszínen: 3200 Ft
Jegyek kaphatók a Concert & Media hálózatában, és a helyszínen, valamint az Interneten a www.jegyelado.hu oldalon.
Bővebb infó: www.stadionnyar.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei