2008. július 14.Kőnig Mariann
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Road Six Sax a Fidelio Jazz Estek keretein belül

Július 18-án a Fidelio Jazz Estek keretein belül a Budapest Jazz Club színpadán a négy fiatal szaxofonosból álló Road Six Sax Quartet lép fel. Az eddigi előadások során a közönség már megszokhatta, hogy a darabok változásokon mehetnek keresztül: a Quartet sikere pont azzal magyarázható, hogy a zene a helyszínen születik, és a hallgatóság előtt elevenedik meg, minden alkalommal új élményt biztosítva ezzel a közönségnek.

A Fidelio Jazz Estek elnevezésű koncertsorozat 2008 májusában kezdődött. A sorozat havonta egy alkalommal jelentkezik a Budapest Jazz Clubban, a műfaj legnevesebb hazai és nemzetközi képviselőinek részvételével. A koncertek után külföldi előadók koncertfelvételeinek vetítése, és élő jam session-ök várják az érdeklődőket. A koncertsorozatot május 17-én a hazai mainstream jazz meghatározó formációja, a Trio Midnight nyitotta meg, júniusban pedig Harcsa Veronika, a fiatal énekesnő adott koncertet.

A sorozat folytatásaként július 18-án a Road Six Sax Quartet lép fel, mely 2001 áprilisában született meg négy fiatal szaxofonos elhatározásából, régi barátságuk megpecsételéseként. Az együttes neve is ezt a szoros köteléket fejezi ki: a 6-os út Paksról Dunaújvároson keresztül Budapestre tart, összeköttetést teremtve az első két vidéki várossal, azaz a tagok lakóhelyeivel, és a fővárossal, ahol a zenekar megalakult.
A négy fiatal kapcsolatát még szorosabbá teszi közös mesterük, Elek István személye.
A Quartet tagjai: Tóth Viktor (altszakszofon), Haaz Imre (tenorszakszofon), Solymosi Milán (tenorszakszofon), Weisz Gábor (baritonszakszofon).

Napjainkban egyre nagyobb számban hallhatunk szaxofonkvartettek megalakulásáról. Az ilyen mértékű konkurencia ellenére a Road Six Sax mégis folyamatos sikereket arat, mely elszántságuknak és bátorságuknak köszönhető. Ma, amikor már oly kevés helyen lehet hallani élő zenét, ritka az olyan együttes, amely ki mer állni a közönség elé úgy, hogy az előadandó darabokat a közönség szeme láttára alakíthatják át. A Road Six Sax esetében a zene több alkalommal is a helyszínen születik - ennek lehetnek fül- és szemtanúi, akik július 18-án ellátogatnak a Budapest Jazz Klubba.

*


Road Six Sax Quartet
Helyszín: Budapest Jazz Club (1088 Budapest, Múzeum utca 7.)
Időpont: 2008. július 18. 21.00
Jegyárak:
Teljes árú: 1200 Ft
Diák: 800 Ft
Bővebb információ: www.bjc.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei