2008. július 29.Gergely Csaba
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

CubaRitmo: Todo lo que puedo dar

Egy nemrég alakult autentikusan kubai zenét játszó zenekar idén megjelent albumának címe: Todo lo que puedo dar, vagyis Minden, amit adhatok. Meghallgattuk, és nem csalódtunk, a kategóián belül mindent megkaptunk, amit csak a kubai zene adhat.

Ki ne látta volna a Dirty Dancing valamelyik részét, és ne tudná mi az a salsa? Ezt a műfajt, azaz ezt a műfajt is játssza a CubaRitmo zenekar. 2005-ben alakultak Lucio Domingez és Barna Rita jóvoltából. Lucio Havannában született, 25 éve él Magyarországon. Zenével gyekekkora óta foglalkozik, ahogy talán egy kicsit minden kubai. Ezt a muzikalitást, és mentalitást hozta magával, aminek köszönhetően a formáció muzsikája is tökéletesen eredeti hangzású.

Kubai zenéről lévén szó, a műfaji korlátok ledőlni látszanak, a salsától a boleron, a cha-cha-cha-n át a mamboig minden olyan stílus szerepel a repertoárjukon, ami latin. Le kell szögezni, hogy vannak olyan kubai zenét játszó zenekarok manapság, akik talán soha életükben nem voltak a szigetországban, és előadásuk már-már kontármunkába menő szenvedés. Jó tudni, hogy vannak még minőségi autentikus hangzással bíró előadók, akik megcáfolják az előbbi állítást.

Idén megjelent Todo lo que puedo dar (Minden amit adhatok) című albumuk remek falatnak bizonyul tehát. A latin zene szerelmeseinek mosolyt csalhat az arcára, hiszen az albumon szereplő tizenhárom szám, egytől-egyig ötös díjazást kapott. Nem lehet tűt találni a szénakazalban, ez a lemez tényleg jó a maga kategóriájában. Egyaránt kikapcsolódást nyújthat autóban, karosszékben, vagy egy fülledt nyáresti salsaesten. Végsősoron az alkotók pontosan oda szánták. A tradicionális és modern kubai zenékkel sikerül mediterrán életérzést lopni a fülledt nyári mindennapokba. Már csak egy kis fehér rum, és egy jó szivar kell.

***


CubaRitmo: Todo lo que puedo dar
Megjelent: 2008
Ára: 3090 Ft
Forgalmazza: EMI

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
laci 2008-08-15 10:49:33
Nem lehet tűt találni a szénakazalban??? Hogy jön ide ez a közmondás??
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei