2008. augusztus 4.Pákozdi Dávid
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Új Bob Dylan album jelenik meg októberben, valódi ritkaságokkal

Három év hallgatást követően ismét hallat magáról az amerikai énekes, Bob Dylan. Keddi bejelentése szerint a készülő kiadvány dupla-lemez lesz, amely elsődlegesen pályafutása legszebb dalait tartalmazza majd koncertfelvételek formájában, de helyet kapnak rajta eddig ki nem adott számok is.

A "Tell Tale Signs" elnevezésű lemezre nyolc számot vesznek fel az 1989-ben kiadott "Oh Mercy" és a 2006-os "Modern Times" között eltelt közel húsz esztendőt átívelő időszakból válogatva. Három különféle módon adja ki az új albumot a Columbia Records. Az úgynevezett standard változat két korongot tartalmaz majd 27 dallal, a limitált verzió egy bónusz cd-vel lesz gazdagabb rajta 12 plusz számmal és az ínyencek kedvéért megjelentetik az egészet bakelit lemezen is.


Bob Dylan (Robert Allen Zimmerman) idén töltötte be a hatvanhetedik életévét. A ’60-as években vált igazán ismert zenésszé, amikor dalaival aktívan kampányolt a háborúskodás, főleg a vietnámi bevetések ellen. 2001-ben Oscar-díjat nyert a "Wonder Boys - Pokoli hétvége" című nagyjátékfilm zenéjével. Az egyik legtermékenyebb zeneszerző, eddig 32 önálló stúdióalbumot adott ki, közülük tizenegy lett platina és tizenegy arany. Ezekkel összesen tíz slágerlista-elsőséget mondhat magáénak a brit és amerikai piacokon. Rendkívül népszerűek a válogatáslemezei, a ’67-es "Bob Dylan’s Greatest Hits" ötszörös, a ’71-es "Bob Dylan’s Greatest Hits Vol. II" hatszoros platina lett.

Életéről egy nem szokványos filmet készítettek, ezt idén júniusban mutatták be a hazai közönség előtt "I’m not there - Bob Dylan életei" címen Todd Haynes rendezésében, Cate Blanchett, Christian Bale, Richard Gere főszereplésével.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei