2008. augusztus 8.ZsuBa
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Fergeteg(es) party a Boney M-mel és DJ Dominique-kal

A tegnap előadójának és a ma hallgatóságának találkozása egy hihetetlen buli keretében augusztus 1-jén, a Szoborparkban. A Boney M újra lenyűgözte a közönséget, ennyi év elteltével még mindig "odateszik" magukat.

Augusztus 1-je péntek, Szoborpark. Az idő kegyes volt hozzánk, kellemes nyári este és egyre növekvő tömeg várta a Boney M-et. Az együttes megérkezéséig először DJ Adam szórakoztatta a közönséget, aki fiatal kora ellenére nyilvánvalóan imádja a ’70-es, ’80-as évek slágereit, hiszen olyan mixet rittyentett, hogy a korai időpont ellenére - nem volt még 9 óra - már táncba fogott a tömeg. A fiú mosolygott, beszélt, zenélt, táncolt és táncoltatott. Majd fellépett a színpadra Várkonyi Attila - lemezlovas nevén DJ Dominique -, aki kellemes hangjával illetve a rádióból, különféle rendezvényekről ismert kedvességével fordult a közönséghez.

Először Erika C tánccsapata perdült a színpadra, s még egy olyan erős szkeptikust, mint én is meg tudtak győzni arról, hogy van olyan popzenészből átavanzsált tánctanár Magyarországon, aki szemmel láthatóan ért ahhoz, amit csinál, hiszen a csapat fantasztikusan mozgott. Aztán körülbelül fél 10 környékén Várkonyi Attila felvezette a Boney M-et. Sajnos, egy kis technikai probléma merült fel - az együttes magával hozott lejátszója elromlott -, amit Liz Mitchell énekes hihetetlen közvetlenségével és egetrengetően jó hangjával úgy próbált meg áthidalni, hogy magától értetődő - számomra bámulatos - módon hozzáfogott énekelni, zenekíséret nélkül... A közönséget ezzel egyből levette a lábáról. Végül azonban muszáj volt helyreállítani a zenét, és Liz néhány percre visszavonult. De a tömeg kezdeti zúgolódását Várkonyi Attila fergeteges zenével, emberségével és őszinte nyitottságával néhány másodperc alatt leszerelte, az esetleges elégedetlenkedést csak csodálható módon pár pillanat alatt az ellenkezőjébe fordította, és egy még inkább feltüzelt, visítozó, tapsoló, iszonyúan lelkes közönség várta az együttes (vissza)jöttét.

A Boney M pedig zenélt, dalolt, táncolt. Az szinte már csak mellékes, hogy gyönyörűen énekeltek, de ahogyan ezt tették... A biztonsági őröket leintve felhívtak a színpadra egy kislányt, akit az együttes tagjai közösen próbáltak táncra bírni - ez sikerült is. Ezt követően egy fiú került az együttes tagjai mellé - aki a tömegből egyfolytában a Babylont kérte, amit Liz nem hagyott mosolygással kísért szó nélkül -, akinek az énekesnő szerelmet vallott, és ezt a srác kézcsókkal és közös fotóval köszönte meg.

A Boney M egyetlen férfi énekese (Tony Ashcroft) olyan akrobatikus elemekkel fűszerezte a koncertet, hogy a lányok visongva kérték - volna - az egyre több ruhadarab ledobálását. Oldottság, mosoly és az ezekből fakadó abszolút jókedv voltak azok a jellemvonások, amelyek uralták az egész estét. És nem csak a Boney M zenélésekor - nem számoltam, hányszor tapsoltuk vissza őket -, hanem DJ Dominique és DJ Adam szereplése alatt is, az együttes távozása után, a Szoborpark másik színpadán. Akármerre néztem, mindenütt táncoló, nevető, tomboló embereket láttam, a kicsiktől egészen az idősekig. A cipők lekerültek a lábakról, mindenki bulizott és tényleg mindenki, mindenki mosolygott. A buli után hazafelé végig azon gondolkodtam: Mi volt ennek az estének a titka? Mi volt az a varázs, amely mindegyik előadót, a Boney M-et és a dj-ket is jellemezte? Mivel tudták így megfogni az embereket? Őszintén bevallom, jómagam teljesen az este hatása alá kerültem, de szerintem nem csak én... Aztán rájöttem a titok nyitjára: profizmus és emberség, és az ezekből megszülető fergeteg(es) party, nos, ez volt augusztus 1-je, péntek. Már csak egy kérdésem van, és az is szervezőkhöz: mikor lesz a következő?

TEKINTSE MEG KÉPGALÉRIÁNKAT!

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Vani 2009-02-19 11:18:17
Nice Party, Cheers from Vani http://www.loveparade-pictures.com
nem
regisztrált
Oké 2008-10-10 21:54:25
Tényleg szuper volt!!!

Csatlakozott:

2007-10-05

Írt kommentek:

15 db

Pákozdi Dávid 2008-08-25 13:21:12
Köszönjük az információt!

(annyit én is javítanék, hogy nem Aschroft, hanem Ashcroft)
nem
regisztrált
Dasi 2008-08-23 18:03:30
Csak egy javítás: a fiút Tony Aschroft-nak hívják.
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei