2008. augusztus 15.Pákozdi Dávid
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Újabb Guns n' Roses szám szivárgott ki a Chinese Democracy-ról

Néhány hónappal azután, hogy a másfél évtizede készülő albumról "véletlenül" felkerült egy dal az internetre, most újra meglopták az 1993-ban feloszlott és Axl Rose által félig-meddig újraélesztett rockbandát. Az új szám egy hamarosan bemutatásra kerülő játékhoz íródott.

A "Shackler’s Revenge", amelynek premierje a "Rock Band 2" nevű videojáték szeptemberi kiadásához volt időzítve, Axl mély hangjával indul és folyamatosan erősödve csap át a jól ismert GN’R-es vonyításba, mindez megspékelve a Buckethead becenévre hallgató gitáros játékával. Buckethead (Brian Carroll), a reklámtasakot és fehér maszkot viselő zenész 2000 és 2004 között működött együtt az új formációval, majd megromlott a viszony közte és Axl között, ezért különváltak útjaik. Mivel az új korong felvétele rétegről rétegre kerül rögzítésre, Buckethead kísérőzenéjét valószínűleg korábban vették fel.

Már huszonhárom év telt el azóta, hogy a nyolcvanas évek közepén létrejött az egyik legnépszerűbb amerikai együttes, a Guns n’ Roses. Zenei stílusukkal ötvözték a kemény rock hangzást és a punk műfajt. Leszámítva a kiegészítő lemezeket, mindössze négy albumot adtak ki, ám ezek összesen 90 millió példányban fogytak el világszerte és csak az Amerikai Egyesült Államok piacán harmincnégyszer érték el a platinához szükséges szintet. Az énekes-frontember Axl Rose összeférhetetlenségére jellemző, hogy a társ-alapító Izzy Stradlin gitáros annak ellenére hagyta ott a világhírnév kellős közepén a bandát, hogy Axl gyerekkori barátja volt. 1993-ben oszlottak fel teljesen, ennek ellenére a megszűnést nem jelentették be, mivel Axl Rose tovább kívánta vinni a Guns n’ Roses nevét új tagokkal. Az ezredfordulót követően kétszer indult turnézni - 2006-ban Magyarországon is megfordultak -, ezek a koncertek már közel sem vonzottak akkora tömegeket, mint az eredeti felállásban játszó csapat.
Tizennégy éve készítik az új albumot, azóta számos tagváltás történt a zenekar háza táján és a kissé követhetetlen eseménysorozatból csak az tűnik - egyelőre - biztosnak, hogy a Chinese Democracy címet fogja viselni.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei