2008. szeptember 1.Gergely Csaba
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Volt Barátom - megújul a Radiocafé 98.6

Hétfőtől, azaz szeptember 1-től megújul a Radiocafé 98.6. Új logóval, műsorstruktúrával, és arculattal jelentkezik. A néhai Est Fm-ből lett Radiocafé talán az első nem sláger-pop és minden egyéb zenét szolgáltató frekvencia volt. Az ő elképzelésükre építő új Petőfi Rádió felívelése miatt várható volt egyfajta újítás.

Szeptember 1-től megújul a Radiocafé 98.6. Ez sokak szívében kellemetlen érzéseket kelthet, hiszen akadtak jó páran akik kedvelték a ,,másságot" büszkén vállaló adó repertoárját. Ez nem az első eset, hiszen eredetileg ez volt az Est Fm, Radiocafé néven csak 2003 januárjától működik.

Az egész ott kezdődött, hogy valakinek kipattant az a remek ötlet a fejéből, hogy mi lenne, ha nem a napjaink legtöbbet kaszáló zenéire alapozva létrehoznának egy rádiót, hanem az ún. underground irányelv nevében széleskörű, ámde minőségében ZENE tartalmú, és nem kötelezően ismert számokat, és minőségi műsorokat csináljon.

Az Est Fm volt Magyarország első kislábon élő nagymenő rádiója. Nem vállalta a manapság oly népszerű csöpögős, pénzcsináló zenéket, csak a leginkább fiatalok által ismert és kedvelt magyar és külföldi együttesek minőségi zenéinek lejátszását. Ezzel párosultak a neves Dj-k és közreműködő személyzet, így nem nehéz kitalálni, hogy igenis megtalálta a maga csapását a frekvenciák között. Rövid idő alatt sokan megszerették, bár újdonság lévén eleinte nem tudtak mit kezdeni az ismeretlen zenékkel. De ha nem is csengtek ismerősen a dallamok, azért tetszett az embereknek, és egyre többet hallgatták.

2003 januárjától bekövetkezett a rádió életében az első nagy változás, amikor is Radiocafé 98.6 néven új műsorokkal, új emberekkel, és remek spotokkal elindult az újabb térhódítás. Természetesen ekkor is megnőtt a hallgatottság, noha a régiek nem váltottak. Megkezdődtek a fesztiválokra való kiköltözések, és saját zenei válogatások kiadásai.

Úgy tűnik, hogy amikor a Magyar Rádió siralmas helyzetén változtatni kívántak, a megújuló Petőfi Rádió valahogy a Café utódja, amolyan torz kisöcsi lett. Nyílvánvaló a hasonlóság, de ne felejtsük el, hogy amíg a 98.6 csak Budapest és környékén hallható, addig a Petőfi egész Magyarországon. És ha a sláger-pop helyett manapság a JÓ zenék a divatosak is, a kultúra, pláne beszélgetés formájában egy rádión annyira nem. Így történt tehát, hogy a Petőfi gyorsan lett közkedvelt és divatos egyszerre.

Szeptember elsején már megújulva hallhatják a fővárosiak és az agglomerációban lakók az Est-Cafét. Úgy tűnik megint visszatértek az Est Media Group (EMG) portfóliójába. A továbbiakban nagyobb hangsúlyt fektetnek az igényes zenei kínálat mellett a napközben is hallható szöveges tartalomra. Viszlát Radiocafé 98.6, te voltál a Barátom, helló kedves idegen!

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
2008-10-15 01:12:26
kedves író, így 1,5 hónap után is úgy gondolod, hogy a café már nem a Barátod?
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei