2008. szeptember 19.Kígyós Adrienn
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Az MTV Video Music Award bemutatása

Sokat lehet hallani főleg így szeptember táján az MTV Video Music Award díjkiosztójáról, mellyel minden évben a legjobban sikerült klipeket kívánják díjazni. És mivel Hollywood-i sztárok a főszereplők, szinte egy ceremónia sem zajlott még le botrány nélkül.

Az MTV Video Music Award-ot 1984 nyarán alapította az MTV zenecsatorna, hogy ezzel tisztelegjen az adott év legjobb videóklipjei előtt. Eredetileg a Grammy díjátadó kiegészítőjeként indult a rendezvény, mára azonban kivívta magának a pop szakma méltó elismerését. Évenként kerül megrendezésre és az MTV élőben közvetíti a ceremóniát. A közvetítéseket régebben New Yorkban, Los Angelesben, Miamiban és Las Vegasban tartották. 2008-ban a produkció átköltözött Hollywoodba, Los Angelesbe a Paramount Pictures stúdiójába, így 2008. szeptember 7-én onnan sugározták a műsort.

A nyerteseknek járó szobor egy Holdon lépegető asztronautát ábrázol, ami régebben az MTV egyik szimbóluma volt. A jelöltek kiválasztása már július 1-jén megkezdődik. 2002 előtt a VMA-t (Video Music Award) minden szeptember második csütörtökén rendezték meg. Később egy héttel előrehozták ezt az időpontot, így az soha nem fog szeptember 11-re esni. 2001-ben ugyanis ekkor érte támadás a New York-i World Trade Center ikertornyát.Legemlékezetesebb pillanatok a VMA történetében:

1984: Az első díjkiosztón Madonna előadta "Like a Virgin" c. számát. Sokak számára emlékezetes maradt az esküvői ruhába öltözött, korántsem ártatlan énekesnő produkciója.

1989: A díjátadó után igen heves vitába keveredett a Guns N’ Roses’ énekese, Axl Rose Vince Neil-lel (a Mötley Crüe énekese). Még a ceremónia után is üzengettek egymásnak a televízión keresztül.

1992: A Nirvana fellépése közben kisebb baleset történt. Épp a Lithium c. számukat játszották, amikor a basszusgitáros, Krist Novoselic úgy döntött, a drámai hatás érdekében feldobja gitárját a levegőbe. Szerencsétlenségére, az pont az ő fejére érkezett, így kábultan lebotorkált a színpadról még a szám befejezése előtt. (Videó)

1992: Több érdekességet is tartogatott ez az év. Kurt Cobain és Axl Rose nagy ellenségek voltak ekkoriban, így Cobain úgy döntött, leköpi Axl zongorájának billentyűit. Szerencsétlenségére, amikor a Guns N’ Roses’ felvonult a színpadra, velük tartott Elton John is, hiszen rendhagyó módon közösen adták elő "November Rain" c. dalukat. Ez pedig azt jelentette, hogy nem Axl, hanem Elton ült a "megszentelt" zongora mögött.

1999: Az egyik felkonferálást Afeni Shakur (Tupac Shakur édesanyja) és Voletta Wallace (Notorious B.I.G. édesanyja) vezette, akik életükben ekkor találkoztak először, holott sorsuk hasonló: sajnálatos módon mindkettejük fiát meggyilkolták.

2000: Britney Spears és Christina Aguilera bebizonyítva, hogy a rivalizálásukról szóló híresztelés pusztán pletyka, kézen fogva vonultak be kihirdetni a VMA egyik győztesét.

2001: Nagy meglepetést okozott, amikor hirtelen megjelent a színpadon Michael Jackson az N Sync előadása közben és jót táncolt a fiúk zenéjére.

2003: Nem lenne teljes az összefoglaló, ha kihagynánk Madonna fellépését, amiben segítségére volt Britney és Christina is. A lányok jutalmul egy-egy csókot kaptak a popdívától.2005: Történelmi pillanatnak lehettünk szemtanúi, hiszen Shakira, Alejandro Sanz-szal kiegészülve spanyol nyelven adták elő "La Tortura" c. számukat. Erre azelőtt még soha nem volt példa.

2007: Kid Rock és Tommy Lee tette különlegessé a 2007-es díjátadót. A ceremónia utáni partin ugyanis verekedésbe keveredtek, melynek oka - állításuk szerint - Pamela Anderson volt, aki előbb Kid Rock, majd Tommy Lee barátnője lett.


Forrás: www.wikipedia.org

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei