2008. szeptember 24.Nádor Gábor
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

30 éves Hobo Blues Band születésnapi koncert a Sportarénában

Közeleg a Hobo Blues Band rajongók napja, amikor együtt ünnepelhetnek a 30 éves együttesel, és annak sok régi tagjával. A Vidnyánszky Attila által rendezett koncertet Cserhalmi György színművész vezénylete alatt a Budapest Sportarénában láthatják az együttes hívei szeptember 27-én.

Már több mint három évtized telt el a HBB 1978. április 18-i megalakulása óta. Az együttes, ami hobbizenekarnak indult, röpke egy év alatt befutott. A főként Rolling Stones, Doors, Hendrix, Cream számok magyar feldolgozásából álló, Hobo (Földes László) által fordított dalokkal megtalálták a maguk közönségét. Azóta az együttes profilja sokszor átalakult, de a bluesos, rockos, balladás irányzatot megtartották. Köszönheti ezt a 63 éves Földes László annak, hogy elképzeléseinek az együttes jelenlegi tagjai Fejér Géza (gitár), Gyenge Lajos (dob), Hárs Viktor (basszus), Nagy Szabolcs (billenytűk) immár tizedik éve támogatói.

A jubileumi koncerten olyan vendégek lépnek fel, akik régebben hosszabb-rövidebb ideig tagjai voltak a zenekarnak: Deák Bill Gyula, Kőrös József, Pálmai Zoltán, Póka Egon, Solti János, Tátrai Tibor, Tóth János Rudolf, Vaszko Krpkata (Bulgária). Persze mindenki nem lehet jelen a régiek közül: Fuchs László (1996) és Tomsits Rudolf (2003) korai haláluk miatt, míg másokat a zenéléstől való visszavonulás tart távol. Túl háromezer koncerten, és huszonkét albumon, ez az együttes még mindig tud újat alkotni, példa erre a Vadászat című színdarab, amit idén ősszel újra műsorra tűznek, ezúttal ismét Vidnyánszky Attila rendezésében a debreceni Csokonai Színházban, Bolondvadászat címmel. A színpadi változathoz új zenei anyaga is társul CD-n, ami a bemutatóval egyidőben jelenik majd meg. Az elmúlt évek gyümölcseit a Ginsberg-, Jim Morrison- József Attila-, Viszockij-estek, és a hozzájuk tartozó lemezek hozták, míg a régebbi rajongók a Kopaszkutya, a Vissza a Hatvanhatos útra, a Tiltott Gyümölcs, vagy a legelső a Közép Európai Blues lemezek számainak rajongói.
Nagyszabású, hangulatos koncertre számíthat az, aki ellátogat szeptember 27-én a Pap László Budapest Sportarénába, ha figyelembe vesszük, hogy egy többezer koncertet és huszonkét lemezt megélt együttesről van szó, amihez az évek során közel harminc kiváló zenész is hozzá tette minden tudását.


Középeurópai Hobo Blues Band
30 éves a Hobo Blues Band
Helyszín: Pap László Budapest Sportaréna
Cím: 1143 Budapest, Stefánia út 2.
Dátum: 2008. szeptember 27. 19:30
Jegyárak:
Ülő:
4900 - 12500
Álló:
5900

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei