2008. október 31.Kisfaludi Csilla
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Megtalálták a Penny Lane című Beatles szám ápolónőjét

Több, mint 40 évvel a Penny Lane című szám születése utána azonosították azt a hölgyet, akit a gombafejűek megörökítettek 1967-es dalukban. Stan Williams, John Lennon egykori iskolatársa könyvében libbentette fel a fátylat a titokzatos hölgy kilétéről.

A dalban szereplő pipacsokat áruló, csinos ápolónő személyét mindeddig homály fedte, azonban John Lennon egykori iskolatársa, Stan Williams, nemrég megjelent könyvében felfedi az ismeretlen lány kilétét. A szerző azt állítja, hogy az utalás Beth Davidsonra vonatkozik, akit Lennon gyermekkora óta ismerhetett. Williams állítását az is megerősíti, hogy a lány ápolónői egyenruhában árult pipacsokat a liverpooli Penny Lane-en 1954. októberében. Állítólag ekkor figyelt fel Lennon a lányra, aki épp a dalban is szereplő Bioletti borbélyüzleténél állt. Lennon és néhány barátja beszélgetésbe elegyedett vele.


A dal szövege McCartney munkáját dícséri, de Williams meg van róla győződve, hogy az ápolónői részt Lennon adta hozzá a zeneszámhoz. A könyv szerzője magától Beth Davidsontól nem számíthat megerősítésre, ugyanis a hölgy elhunyt a hetvenes években.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei