2008. november 1.Hegedűs
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Snétberger Ferenc és Markus Stockhausen koncertje a Zeneakadémián

A Berlinben élő magyar gitárművész Snétberger Ferenc és a német trombitaművész-zeneszerző Markus Stockhausen november 11-én mutatja be a budapesti Zeneakadémián legújabb közös CD-jét. A lemezbemutató koncert este fél nyolckor kezdődik a Zeneakadémia Nagytermében.

A "zenei kozmopolita" Snétberger Ferenc 1988 óta él Berlinben. A gitárművész első mestere édesapja volt, később a budapesti Bartók Béla Konzervatórium jazzgitár szakára járt. Nemzetközi karrierje hamar elindult, játszott a dzsessz sztárjaival: Didier Lockwooddal, Anthony Jacksonnal, Bobby McFerrinnel, James Moody-val és Pat Metheny-vel is. Egy nemzetközi gitárszaklap szerint játékában ötvöződik a cigány dallamvilág, a spanyol flamenco, a klasszikus stílus és a dzsessz.


Korunk egyik legsokoldalúbb zenésze, az "egyedülálló trombitaművészként" számon tartott Markus Stockhausen a Kölni Zeneművészeti Főiskolán hallgatója volt. A szólistaként és zeneszerzőként is jegyzett muzsikus mind a jazz, mind a kortárs, mind pedig a klasszikus zene területén egyformán otthon van. 25 éve dolgozik együtt intenzíven édesapjával, a zeneszerző Karlheinz Stockhausennel, aki számos művet írt számára. Markus Stockhausen több mint 50 CD-n működött közre.

Snétberger és Stockhausen a '90-es évek óta játszanak együtt, és első duett-felvételeiket a magyar gitárművész For My People című albumán mutatták be. Legújabb, Streams című CD-jük anyagát hallgathatja meg a közönség élőben november 11-én este fél nyolctól a Zeneakadémián.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei