2008. november 4.Nagy Szabolcs
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Belmondo: Szájszám - készül a klip

Hamarosan elkészül a Belmondo zenekar legújabb, a Szájszám című dalhoz forgatott videoklipje. Az együttes szokás szerint nem unatkozott a felvételek alatt, hiszen a szám adottságai miatt mindenfélét csináltak a szájukkal, miközben különböző dolgokat pingáltak rájuk. Többek között feketére festve, stilizált gospel kórusként is láthatjuk majd őket.

Két hete forgatta Czutor Zoltán immár 38. videoklipjét, hiszen az elmúlt 15 évben a Nyers és a Belmondo zenekarokkal évi 2-3 klipet készített. Az énekes azonban a nagyüzem ellenére sem unja a felvételeket, sőt egyre érdekesebbre sikerülnek a kamera előtt töltött napok."A Szájszám című dalhoz készült a klip, ami már zeneileg is igen különleges, hiszen szinte csak szájhangok csendülnek fel benne, a basszus és az ütős hangok is csak hangszerimitációk. Egy nagyon rövid instrumentális részt kivéve egy szájjal készült számról van szó. A kliphez az alapötlet a mienk volt, mégpedig a zene jellegéből adódóan az, hogy mindent bemutassunk a felvételeken, amit egy szájjal tenni lehet" - kezdte nevetve Czutor.

"Na jó, van amire csak utalunk benne, például banánba harapunk, de ezt a pár dolgot leszámítva tényleg mindent bemutatunk, ráadásul úgy, hogy az állunkra különböző arcok lettek festve, ragasztott és igazi szakállak pedig hajként szolgáltak, mivel a felvételek fejjel lefele készültek. A rövid instrumentális részben pedig a hangszerek, amiken játsszunk, azaz a cintányérok, dobok, a gitár és így tovább, szintén mind szájformájúak, van, amelyik még csücsörít is. A forgatás végén pedig felvettük a leglátványosabb jelenetet, amikor mindannyiunkat teljesen feketére festett a testfestő, és gospel kórust stilizálva, fehér szájjal és kesztyűben énekeltük tovább a dalt. és nagyon jól jött ki, hogy ezt hagytuk utoljára, mert a zenekarból hárman így mentek haza, megijeszteni a családot. Feri például, aki Koós Réka barátja, belopózott a házba és rányitott a fürdőszobában, aki úgy megijedt, hogy percekig magához sem tért."

A Valachi Attila által rendezett képsorokat greenbox előtt forgatták, és a szájas képsorok háttere is szimbólumokkal lesz majd tele, amit a zenekartagok is kíváncsian várnak már. A klip egy-két hét múlva készül el, de Czutorék addig sem tétlenek, hiszen gőzerővel készülnek a december 8-i John Lennon emlékestre.

"Lennon halálának évfordulóján az A38 hajón tartunk egy nagyszabású emlékestet, ahol igen sok zenekar fellép, többek között a Roy és Ádám, Mikó István és mi is. Természetesen Beatles számokat játszik majd mindenki saját értelmezésben és feldolgozásban, amire nagyon készülünk már most. Ezen kívül pedig a Bolyki Brothers A Cappella együttessel is előadjuk hamarosan a Szájszámot egy tévéműsorban" - mesélte Czutor.

Czutor Zoltán jövő hétfőtől öt napon át a Cool Night Extra műsorvezetője lesz Orosz Barbara mellett.

***


További információ: www.belmondo.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei