2008. november 18.Oroszlán
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Michael Jackson ismét bíróság előtt - egy bahreini herceg pereli

A bahreini király egyik fia hétmillió dollárra (csaknem másfél milliárd forintra) perelte be Michael Jacksont, mert a popkirály állítólag megszegte zenei szerződésüket. A bahreini herceg azt állítja, ő maga írt dalokat Jacksonnak. A legendás énekes tagadja a vádakat, és videókapcsolaton keresztül vesz részt a hétfőn kezdődött londoni tárgyaláson.

Abdulla bin Hamad bin Isza al-Kalifa sejk pénzügyi támogatást nyújtott Jacksonnak, amikor a popsztárt gyerekmolesztálással vádolták. A herceg és Jackson "közeli személyes kapcsolatban" volt, amikor a sztár hat hónapig Bahreinben volt három évvel ezelőtt - mondta a sejk ügyvédje. Jackson azután látogatott a perzsa-öbölbeli királyságba, hogy felmentették a molesztálási ügyben. A sejk pihenni hívta az énekest.

A megállapodás alapján állítólag egy albumot, egy önéletrajzot és egy színpadi darabot kellett volna készítenie a popsztárnak. Egy dalt le fognak játszani a bíróságon - mondta az ügyvéd. A zenei munkán és a stúdió megépítésén kívül a sztár utazási, megélhetési és jogi költségeit is fedezte a herceg - tette hozzá. Az első dal bevételeit jótékony célokra szánták, de sosem adták ki - állítja a sejk.

Az énekes szerint azonban az ügyet "hibára, hamis beállításra és jogtalan befolyásolásra" alapozták. Szerinte nincs érvényes megállapodás, a pénz pedig ajándék volt.

Azt elismerte, hogy aláírt egy szerződést, amely szerint jelentős része van egy zenei cégben. A szöveget azonban nem olvasta el, és nem tanácsolták neki, hogy kérjen független jogi tanácsot - állítja a popsztár. Jackson azt mondta, a sejk "jogtalanul befolyásolta", amikor tárgyalása után sebezhető állapotban volt.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei