2008. december 18.Wéber Melinda
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Zséda Ünnep című albuma már platinalemez

A szeretet ünnepének dívája - Zsédenyi Adrienn 2005-ben Ünnep című albumának megjelenésével érdemelte ki ezt a címet. A három éve töretlen sikerű korong a napokban elérte az igen kiemelkedő platina státuszt, így Zséda albuma idén minden eddiginél jobban tündökölhet a karácsony fényében.

Hosszú idők óta hagyomány a nemzetközi életben, hogy a legnépszerűbb előadók mindenütt a világon karácsonyi albumot készítenek. Elvis Presley, Frank Sinatra, Natalie Cole, Celine Dion vagy épp Mariah Carey már mind megfogalmazták gondolataikat, érzéseiket a téllel, az ünneppel kapcsolatban. Zséda Magyarországon elsők közt lepte meg rajongóit egy hamisítatlan karácsonyi albummal 2005 végén.

Az énekesnő szokatlan utat választott, hiszen a jól ismert karácsonyi dalok helyett új szerzeményeket ajándékozott a közönségnek, amelyek az ünnep
szépségével, meghittségével, emelkedettségével teliek, és mindannyiunkban életre keltik a gyermekkori emlékeket.

"Ajándékot szerettem volna készíteni az embereknek. Karácsonyi albumot, melyben mesélek az érzéseimről, az emlékeimről, a gyermekkor behavazott karácsonyairól, az egymás mosolyából erőt merítő családomról. Amint előhívtam az emlékeket, ráébredtem, hogy én kapom a minden eddiginél szebb ajándékot" - mondja a lemezről Zsédenyi Adrienn.

"...szórjon áldást ránk az ég,
Nehogy elvesszünk,
Ha egy csillag sem ég
."

Közel 50 kisgyermekből álló kórus énekli az album nyitódalának sorait. A szerzők illusztris listája Rakonczai Viktor nevével kezdődik, aki csodálatos dallamokkal és produceri munkájával gazdagította a zenei anyagot. Rajta kívül Létray Ákos, Závodi Gábor, Szirtes Edina, ifj. Malek Mikós, Valla Attila, Orbán Tamás, Miklós Tibor, Révész Zsuzsa és Seiben Győző vettek részt a nem mindennapi szépségű és mélységű dalok létrehozásában. Két, világversenyt is nyert acapella formáció - a Bolyki Brothers és a Fool Moon együttes - is közreműködik az albumon.

***


Zséda: Ünnep
Tracklista:
Ha egy csillag sem ég...
A Szürke Patás
Téli rege
Téged!
Túl a fények városán
Szánkózás
Volt és lesz...
Száncsengő
Karácsony
Ha mindez csak egy álom...
A tündekirály

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei