2009. január 12.Huth Anna
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Lovász Irén népdalénekes koncertje a Királyi Borház és Pincemúzeumban

Különleges koncertajánlattal várja látogatóit a budavári Pincemúzeum. Az érdeklődők betekintést nyerhetnek a magyarországi reneszánsz zene és költészet kincseinek tárházába, válogatást kapnak Lovász Irén 2008-as, a Reneszánsz Évben megjelent Szerelmes Virág című albumának anyagából.

A koncert a középkor és a reneszánsz határát megidéző Virágok vetélkedésével indul, ahol a bor és kenyér szakrális szimbolikája a földi szerelemmel együtt jelenik meg. A magyar reneszánsz költészet nagyjainak, például Wathay Ferenc költeményei, de főként Balassi Bálint istenes és szerelmes énekelt versei is elhangzanak majd.

Felcsendülnek a magyar szerelmi költészet legszebb virágénekei, török párhuzamok, kéziratos énekeskönyvekben fennmaradt szövegek és szájhagyományban őrzött magyar népdalok, valamint táncok a Vietorisz- és a Kájoni-kódexből.

Az üde koncertet a gyönyörű szövegek és dallamok mellett korabeli hangszerek teszik varázslatossá.

A múzeumi program valódi egész estés kikapcsolódást kínál, hiszen 19 órától pinceséta, majd egy három boros kóstoló és egy hidegtálas vacsora előzi meg a 20 órakor kezdődő koncertet.

A programon és a koncerten való részvételhez előzetes jelentkezés szükséges, hiszen a terem nagysága nem teszi lehetővé 80-90 főnél több vendég fogadását.

***


Lovász Irén koncert
A koncert előadói:
Lovász Irén: ének
Győri István: reneszánsz lant, ütőhangszerek
Helyszín: Királyi Borház és Pincemúzeum
Időpont: 2009. február 11. 19-től 21 óráig
Jelentkezés: 06-1-267-11-00

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei