2009. február 23.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Bruce Springsteen koncert Bécsben

2009. július elején Bruce Springsteen európai koncertkörútra indul, mely során többek között Norvégiát, Franciaországot, Svédországot, Németországot és Hollandiát is érinti. Hazánkhoz legközelebb Bécsben lép majd fel július 5-én, így egy kis utazással a magyar rajongók is élőben hallhatják a zenész legújabb dalait, és nosztalgiázhatnak a régi slágerekkel.

A New Jersey-i születésű énekes Elvis Presley zenéjének hatására ragadott gitárt 13 éves korában, és immár 40 éve a rockzenei élet elismert résztvevője. Dalírói, énekesi és zenészi tevékenységét először 1984-ben jutalmazták Grammy-díjjal, azóta ez 18 alkalommal ismétlődött, az idei díjkiosztón a legjobb rock dal szerzőjének járó elismerést vehette át a "Girls in their summer clothes" című szám kapcsán. Többször bizonyította, hogy filmzenék elkészítése is nyugodt szívvel rábízható, a Philadelphia - Az érinthetetlen című Tom Hanks mozihoz máig emlékezetes Oscar-díjas aláfestő zenét készített anno, és az idén bemutatásra kerülő, Mickey Rourke főszereplésével készült A pankrátor című filmben is Springsteen zenéje csendül fel, amelyért máris bezsebelt egy Golden Globe-díjat. Ez a szám is szerepel az énekes legújabb, "Working on a dream" című albumán, amely csupán néhány hete, január 27-én látott napvilágot, így a rajta található 13 dal igazi friss csemege a rajongóknak, és minden bizonnyal felkerül közülük néhány a bécsi koncert repertoárjára is.

A július első vasárnapján megrendezésre kerülő fellépés 19:30-kor kezdődik Ausztria legnagyobb futballstadionjában, az Ernst Happel Stadium-ban. A koncertre Bruce Springsteen és az E Street Band Frankfurtból érkezik majd a városba. A belépők árai 97 Eurótól kezdődnek, és több internetes jegyárusító portálon elérhetőek.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei