2009. március 23.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Victor Bailey Group a Millenárison

2009. március 25-én a Millenáris Teátrum színpadára érkezik a jazz egyik legtehetségesebb basszusgitárosa, Victor Bailey, akit a műfajban nem kevésbé elismert gitáros, billentyűs és dobos kísér majd ezen a szerda esti, igen csak élvezetesnek ígérkező fellépésen.

A több mint két évtizedet felölelő zenei pályafutásra visszatekintő Victor Bailey-nek már karrierje kezdetén minden lehetősége adott volt, hogy kiváló muzsikussá érjen. Édesapja a legendás jazz-szaxofonos Morris Bailey, aki fiát Philadelphia gazdag muzikális környezetében nevelte. A ’80-as évek elején a fiatal gitáros a jazz szakma legtehetségesebbjei, többek között Omar Hakim, Bobby Broom és Ursula Dudziak mellett próbálgatta szárnyait, és a populáris zene jeles képviselőivel, például Santana-val és Madonnával is lehetősége adódott együttműködésre. Első lemezét 1989-ben jelentette meg Bottom’s up címmel, ezt pedig további sikerek (Low blow, That’s right) követték a számos fellépéssel tűzdelt évek során.

A Bailey-t szerdán kísérő csapat tagjai nem kevésbé sikeresek, mint a felállás névadója, köztük szerepel Deron Johnson billentyűs, aki korábban Miles Davis, Alanis Morissette és Seal zenéjét gazdagította, valamint Poogie Bell, kinek dobjátéka több neo-soul, jazz, R&B és hiphop előadó zenei alapjait szolgáltatta kezdve Marcus Miller-től Al Jarreau-ig, de dobolt Chaka Khan-nak, Erykah Badu-nak és David Bowie-nak is. A Victor Bailey Group Dean Brown, 4 Grammy díjjal jutalmazott gitárossal válik teljessé. A csapat a budapesti fellépést követő napon Pécsett, pénteken pedig Szegeden ad majd további koncerteket.

*


Victor Bailey Group fellépés
Időpont: 2009. március 25. szerda, 20:00
Helyszín: Millenáris Teátrum
Belépő: 4.500-5.500 Ft
További információk: http://millenaris.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei