2009. március 29.Nagy Szabolcs
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Az Aiming for Sunday világraszóló játéka Hegyalja Fesztivál belépőkért

A magyar MTV által rogyásig játszott Hide Away után új klipet készít az Aiming for Sunday, amiben főszerepet kapnak a rajongók, egy játék keretén belül. A szereplésre vágyó zeneszeretők ugyanis a világ minden tájáról jelentkezhetnek egy sajátkészítésű felvétellel, melyekből látványos képsorok készülnek majd a klipbe. A nyertes operatőrre Reverend gitár és Hegyalja Fesztivál belépő vár.

A 2007 nyarán profi zenészekből álló baráti társaságból alakult Aiming for Sunday hamarosan elkészíti második videó klipjét, mégpedig rajongóik segítségével, akik nem csak szereplői, hanem operatőrei is lesznek a klip bizonyos részeinek.

- Különböző morzsák jutottak el hozzánk a világ egyes részeiről, például nagyon megtetszett egy külföldi zenekar klipje, akik buszpályaudvarokra, közterekre mentek ki zenélni, majd kikérték a térfigyelő kamerák felvételeit, és azokból vágtak össze egy klipet - kezdte Szabó Zoltán, az együttes gitárosa. - Ezek alapján találtuk ki, hogy mi meg az egész világot szeretnénk egy klipben összehozni, azaz azt szeretnénk, ha a világ minden tájáról küldenének a rajongóink egy-egy pár másodperces felvételt, amiből a rendező Lóránt Demeter, különböző effektekkel folyamatos képsort vág majd össze. Készítettünk egy kisfilmet is YouTube-ra, hogy a jelentkezők jobban megértsék, mit is várunk tőlük. Persze mi is zenélünk majd a klipben, a külföldi nagyvárosokban készült felvételek mellé olyan helyszínt választunk, ahonnan egész Budapest látszik majd. Ezekkel a képekkel a világ összefonódását szeretnénk érzékeltetni. Motiváció gyanánt a legjobb hazai és a külföldi játékosokat (1-1 embert másodmagával) külön-külön díjazunk majd. Részt vehetnek velünk a Hegyalja Fesztiválon, ahol megtekinthetik majd a csapat koncertjét is a kulisszák mögül. Az európai nyertes utaztatását természetesen vállaljuk, valamint budapesti tartózkodásukat a Sofitel szálloda támogatja. Ezen kívül a legjobb és művészi célra törekvő hazai megoldást egy Reverend gitárral jutalmazzuk, lévén a zenekar gitárosa, Nánási Péter az amerikai Reverend gitármárka magyarországi képviselője.

A játékra március 16-tól május 10-ig lehet jelentkezni az aimingforsunday@gmail.com e-mail címen egy, a YouTube-ra feltöltött videó linkjével, amit majd az együttes feltölt a saját YouTube felületére a kedvencek közé. A külföldi rajongók körében a játék promotálásának alapja a Myspace ill. a YouTube lesz.

- Myspace-en szerencsére iszonyatosan megnőtt az ismertségünk az elmúlt hónapokban. Zenei stílustól függetlenül, a trance hallgatóktól a rockerekig rengetegen megtalálnak, és írnak is, hogy mennyire tetszik nekik a zenénk. Úgy érezzük sikerül olyan muzsikát alkotnunk, ami igényes és rengeteg különböző érdeklődésű embert megérint. Mondanivalónkkal szeretnénk a az embereket egyben ráébreszteni arra a változásra, ami reményeink szerint elindult a világban. Azaz, úgy látjuk, hogy a jelenlegi helyzetben a világ kezdi észrevenni, hogy az emberi kapcsolatok, az átélt élmények sokkal fontosabbak az anyagi javak, a mögöttes tartalom nélküli pénz hajszolásánál. A Myspace-en a rajongókon kívül szerencsére több külföldi lehetőség is megtalált, melyeknek szintén nagyon örülünk, hiszen terveink között szerepelnek külföldi fellépések is, például Németországba és Svájcba, sőt Kínába is van már meghívásunk.
Az együttes áprilisban a Pannónia Stúdióba vonul három szám felvételére, amit remélhetőleg nyáron egy teljes lemez készítése követ majd. Láthatóak és hallhatóak lesznek a Hegyalja Fesztiválon és a Volton, illetve több nyári fesztiválfellépésük van még szervezés alatt.

Az elkészült videóklip premierje egy különleges koncerttel egybekötött bulin lesz a Symbol Budapest színpadán Május 23-án.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei