2009. április 8.Sós Eszter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A Green Day American Idiot című lemezéből musical készül

A 21st Century Breakdown című lemezük májusi boltokba kerüléséig sem bírják ki a Green Day tagjai, hogy ne szerepeljenek a zenei hírekben, így aztán mi is örömmel adjuk hírül, hogy szeptemberben színpadra állítják a banda American Idiot albumának alapján készült musicalt.

Minden korszak kitermeli a maga musicaljét, így a nyivákoló négylábúak, a hippi életforma és az Abba mánia bemutatása után 2009-re megérett az emberiség arra, hogy párducmintás tapadós gatyába bújt, tarkabarka hajú színészeket nézzen, akik a Holiday, a Boulevard of Broken Dreams, vagy éppen a Wake Me Up When September Ends című Green Day slágereket énekelik a világot jelentő deszkákon.

Ám nehogy valami kísérleti jellegű performanszra gondoljunk, hiszen a darab rendezője az a Michael Mayer, aki már több, nagysikerű darabot rendezett a Broadway-n és az off-Broadway-n, így személye garancia arra, hogy komoly és látványos előadás készül a megszelídült punk banda 2004-es konceptlemezéből.

A darab Kalifornia művészvárosában, Berkley-ben kerül bemutatásra, és ha sikeres lesz, s már miért ne lenne, akkor minden esély megvan rá, hogy a Broadway is műsorára tűzi.

A pop-rock zene nagyjai egyébként ösztönzőleg hatnak mostanában a zenés darabokra, tekintve, hogy nemrég a U2 dolgozott a Pókember színpadi adaptációjának zenéjén és az is napvilágot látott, hogy Michael Jackson Thriller című videoklipje alapján terveznek a közeljövőben egy látványos musicalt. Ez utóbbinál már csak az a kérdés, hogyan nyújtsák két felvonásnyira az eredetileg 14 perces videót.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei