2009. április 14.Dodé Zoltán
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

MTV Icon 2009 - a Coke Clubon

Csak nemrég adták ki a tavalyi MTV Icon koncertek hanganyagának második lemezét (LGT, az első a Tankcsapda volt), máris bejelentették az idei ikonokat. A siófoki Coke Clubon idén nyáron, második alkalommal megrendezendő MTV Icon feldolgozandó ikonjai, a Hungária, Demjén Ferenc és az Edda Művek lesznek.

A tavaly nyári Neoton, LGT, Tankcsapda ikontrió után, idén nyáron egy-egy estére Fenyő Miklós és a Hungária, Demjén Rózsi, valamint az Edda feldolgozásaitól lesz hangos a siófoki Aranypart.

A 2008-as koncertekhez hasonlóan az ezévi fellépők is kis hazánk jelenlegi popiparának kiemelkedő alakjai lesznek. Tavaly olyan énekesek, zenekarok dolgoztak fel számokat, mint a Zanzibár, Péterfy Bori, Harcsa Veronika, HS7, Frenk, Roy és Ádám, a Csík zenekar és Lovasi András, Ladánybene 27, KFT, Sugarloaf, Junkies vagy éppen a Zorall. Az idei fellépők még nem ismertek de annyi újítás van a tavalyi koncertekhez képest, hogy a 12 ismert zenekar mellett a 13. fellépő helyére még ismeretlen, kezdő zenekarok pályázhatnak.

De mi is az MTV Icon?

Az MTV Icon egy olyan program, ahol az eredeti előadók páholyból nézhetik végig, ahogy a 12+1 mai hazai előadó, két színpadon, miként adja elő újrahangszerelve dalaikat, úgy ahogy azt ők értelmezik.

Először június 27-én, a Hungária számait hallhatjuk új köntösben, aztán július 11-én jön a Demjén koncert, majd július 25-én az Edda zárja az idei sorozatot. A tizenkét fellépő zenekart, csak a koncerteket megelőző napokban, visszaszámláláshoz hasonlóan hozzák nyilvánosságra.

A tizenharmadik zenekart két lépcsőben választják ki. Az első lépcső maga az ikon, aki a Coke Club honlapján (www.cokeclub.hu) jelentkezők közül, a szerinte legjobb ötöt juttatja tovább, és a második körben a közönség dönti el, hogy kik legyenek a szerencsés tizenharmadikok.

Ahogy a különböző interjúkból érezhető, Fenyő Miklós, Demjén Ferenc és Pataky Attila is nagy érdeklődéssel várja a maga estéjét, hogy mit hoznak ki a mai zenészek a Limbó hintóból, az Iskolatáskából, vagy éppen a Minden sarkon álltam márból, és egyben megtisztelőnek érzik azt is, hogy eljutottak arra a szintre, hogy ikon válhatott belőlük.

***


MTV Icon 2009
Helyszín: Coke Club Siófok
Időpont:
Hungária - 2009. június 27.
Demjén Ferenc - 2009. július 11.
Edda - 2009. július 25.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei