2009. április 14.Nagy Szabolcs
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Special Providence koncert az Uránia Filmszínház mozitermében

Újabb koncertcsemegére készül a kritikusok által a magyar modern jazzrock mestereinek nevezett Special Providence. Az A38 hajós, decemberi, Barabás Lőrinc, MC Sena és a Subscribe énekesei vendégszereplésével megvadított lemezbemutató után május 7-én az Uránia Filmszínházban tartanak vizuális koncertet. Az eseményről DVD-felvétel készül.

A Special Providence tavaly december 11-én mutatta be aznap megjelent Labyrinth című, második lemezét az A38 hajón. A jazzrock, a chill-out, a fúziós jazz, a és a progresszív metal egybegyúrását spirituális életérzésekkel társító zenekar elképesztő zenei tudásáról tett tanúbizonyságot, és mindezt megfejelte Barabás Lőrinc, MC Sena és a Subscribe énekeseinek vendégszereplése. A Kőbányai Zenei Stúdióban és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-tanszakán végzett négy muzsikus - nevezetesen Cséry Zoltán billentyűs, Kertész Márton gitáros, Bata István basszusgitáros és Markó Ádám dobos - ezúttal az Uránia Filmszínházban adja elő műfaji korlátokat nélkülöző, dallamos dalait. A hallgatnivalót látvánnyal fejelik meg a számokhoz megkomponált kisfilmek vetítésével. A vizuális koncertet felveszik, hogy aztán DVD-t készítsenek. Az estre többek közt az eperjesi jazz-rock fesztiválon, április 21-én melegítenek be, "levezetésként" pedig június 4-én bemutatkoznak Londonban.
A május 7-i koncert 20 órakor kezdődik az Uránia Filmszínházban. A belépő egységesen 1.500 forintba kerül, kapható a helyszín pénztárában.

***


Special Providence koncert
Helyszín: Uránia Filmszínház (1088 Budapest, Rákóczi út 21.)
Időpont: 2009. május 7.
További információ: www.specialprovidence.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei