2009. május 6.Sós Eszter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Faith No More és Life Of Agony a Szigeten

Nemrégiben az újjáalakulásukról cikkeztünk és akkor még a Hegyalja számított befutónak, ám álmunkban sem gondoltuk volna, hogy Mike Patton csapata a Sziget Fesztiválon teljesíti be régóta várt magyarországi küldetését. Az meg már csak hab a tortán, hogy a tavalyi A38-on elhangzott ígéretükhöz híven újult erejű agonistáink is visszatérnek kis hazánkba.

Akit a két említett zenekaron kívül még egy harmadik is érdekel, annak bizony talán érdemesebb lesz hetijegyet vennie, tekintve, hogy az idei Sziget napijegy 10 ezer forintot kóstál. Húzhatnánk a szánkat, de nem tesszük, mert Gerendaiék szépen elkényeztetnek minket. Vannak mindenféle akciók, meg kedvezményes bulijegyek, de most nem is ez az érdekes, hanem hát kérem szépen a felhozatal.

Végre, végre, itt lesz nekünk a Faith No More, akik biztos nem adták olcsón magukat, és mi éppen ezért nagyon tiszteljük a szervezőket. Mint arról korábban beszámoltunk 11 év után Mike Patton újra összetrombitálta pályafutása legközérthetőbb bandáját. Furcsa pont ezt a jelzőt használni a Faith No More-ra, de tekintve Patton munkásságát (pl. Mr. Bungle, Peeping Tom, Fantomas), kijelenthető, hogy zeneileg ez a banda a legemészthetőbb mind közül, amiben játszott. A Szigetes fellépés rajongóknak minimum kötelező, de akit akár csak kicsit is érdekel a zenéjük, annak is érdemes inkább ebbe fektetnie, mint egy új tornacsukába, ugyanis, ki tudja meddig tart ez a nagy összetartozás érzés a mindig ezer fokon izzó, határtalanul kreatív Pattonnál.

2008-ban, egy fantasztikus nyárestén a 150 centis Keith Caputo már megfenyegetett minket, hogy jövőre újra jönnek, de úgy gondoltuk, ezt a kijelentését inkább az extrakúl hangulat és az este folyamán többször is dicsért bombajó magyar csajok generálták. Hát nem csak ezek vakították el a korábban Nem York HC szcénáját erősítő, majd a dallamos, emocionális rock, mi több grunge irányába elúszó brooklyni digókat, hanem bizony tényleg megszerettek ők minket. Elég csak rákattintani a honlapjukra (www.lifeofagony.com), ahol hosszú ideje főoldalon van a tavaly, a koncert délutánján velük készített interjú. Reméljük ismét hallhatjuk majd a négy nagylemez legjobb dalait, plusz kapunk valami ízelítőt a már készülő ötödikből is.

Itt pedig még nem ért véget a fellépők felsorolása, de a részletes programmal hamarosan egy nagyobb terjedelmű cikkben foglalkozunk. Addig is tessék beszerezni a teljes Faith No More és Life Of Agony életművet, szigorúan legális forrásból.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei