2009. május 13.Varga Petronella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Babel - László Attila gitárművész kompromisszumok nélküli albuma

Hazánk egyik legkiválóbb gitárművésze és zeneszerzője László Attila, Babel címmel elkészítette - sorrendben ötödik - szerzői lemezét, amivel egyik nagy terve válhatott valóra. Az albumon tíz, különböző generációt képviselő, különböző zenei környezetből érkező zenészbarátjával találta meg közös hangot.

László Attila a hazai zenei élet nagy tudású és hatású zenei alakja. A ’80-as évek elején lett ismert fúziós zenéjével, a szakmában a legnagyobb jazzgitárosok között tartják számon, a nagyközönség pedig Charlie vagy Cserháti Zsuzsa zeneszerzőjeként is ismerheti. Az elmúlt három évtizedben főként elektromos hangszerekben és formációkban gondolkodott, viszont a 2009 tavaszán megjelent Babel című lemezén intimebb, akusztikus kamara jazz hallható.

A túlnyomórészt saját szerzeményeket tartalmazó felvétel olyan közreműködőkkel készült, mint például a Berlinben élő, de hazánkban is gyakran koncertező Snétberger Ferenc, vagy a fiatal tehetséges énekesek, Harcsa Veronika és Emilio, Oláh Kálmán (zongora), Borbély Mihály (szaxofon, tárogató), Csanyi Zoltán (zongora), vagy a ritmusszekció tagjai Lattmann Béla (basszusgitár), Lakatos Pecek Krisztián (bőgő), Borlai Gergő (dob) és Födő Sándor (percussion).

László Attilától megszokott módon, az új lemez ez alkalommal is mentes mindenfajta kompromisszumtól, a felvételeken a saját egyéni zenei világát mutatja be. A kompozíciókban nem egy stílushoz kívánt igazodni, szerzeményeit a közreműködő zenész barátainak egyéniségéhez alakította. Rendkívül izgalmas felfedezés a zene hallgatása közben, ahogyan a különböző zenei stílusok és irányzatok képviselői játék közben megtalálják a közös hangot. A különböző felfogás, értelmezés és érzelemvilág egysége a Babel című lemez.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei