2009. június 29.Sós Eszter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Rockmaraton 2009 - A külföldieknek idén ingyen

Formabontó ötlettel állt elő idén a Rockmaraton szervezősége: nyitott kapukat hirdettek az európaiaknak. S bár elsősorban a határon túli magyarok miatt gondoltak az ingyenessé tételre, azért reméljük sokan magukra veszik majd ezt a nehezen visszautasítható invitációt.

Egy hét ingyenbulit nem szívesen utasít vissza az ember. Főleg akkor nem, ha végignézi az idei Rockmaraton zenei kínálatát. A Hammer World színpadon a punk nagyágyúi teszik tiszteletüket. Itt lesz a UK Subs, a GBH és a Konflikt. A skandináv régióból is a legjobb előadók várhatóak: a nálunk utoljára 2007-ben, a Dimmu Borgir társaságában koncertező Amon Amarth, és a folk metálban utazó finn Korpiklaani. A My Dying Bride pedig új lemezét érkezik népszerűsíteni a Malomvölgyi Arborétumba.

Magyar zenekarok dömpingjével is számolhatnak a fesztiválra érkezők. Fellép többek között a Dalriada, a HétköznaPI CSAlódások, az OSSIAN, a Pokolgép, a 30Y, a Tankcsapda, a Kiscsillag, a MobilMánia, a Karthago, a Road, a Subscribe, a Mystery Gang, a Zorall, a Moby Dick, az Alvin és a Mókusok és a Watch My Dying. Míg tavaly a Hobo Blues Band adott fergeteges koncertet a fesztiválon Deák Bill Gyulával kiegészülve, most mintegy visszavágóként, a Deák Bill Blues Bandhez csatlakozik Hobó. Állítólag hamisítatlan Kopaszkutya hangulat várható.

A koncerteken kívül természetesen idén is rengeteg program várja a fémszívű keménymagot. A Local Heroes Tehetségkutató Színpadon a jövő reménységei mérik össze tudásukat. A Toxic Sátorban reggelente a Hófehér, a Macskafogó, vagy éppen a VUK alatt zavartalanul folyhat az előző este utáni méregtelenítés. Aztán a nagy sikerre való tekintettel idén is lesz vizespóló verseny. De nem csak a csajok, hanem a fiúk is összemérhetik magukat szkanderben, meg sörivó versenyben.

A további programokról, a fellépők teljes listájáról, a fesztivál megközelítéséről, a szálláshelyekről, sőt még az egységes étel- és italárakról is a honlapon lehet tájékozódni.

***


Rockmaraton 2009
Helyszín: Pécstől 8 kilométerre, a Malomvölgyi Arborétumban
Időpont: 2009. július 6-12.
Jegyárak: hetijegyek ára július 4-ig 13900 Ft, a helyszínen 14900 Ft, napijegy 4000 Ft.
Bővebb infó: www.rockmaratonfesztival.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei