2009. szeptember 11.Sós Eszter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Alice In Chains - Budapesti koncert dukál az új lemezhez

Szeptember 29-én jelenik meg a legendás Seattle-i grunge banda William DuVall énekessel készített új, Black Gives Way To Blue című nagylemeze, amelyen még maga Elton John is vendégeskedik egy szám erejéig. S akiknek mindez nem elég egy olyan bandától, amelynek feltámadásában már nem is nagyon reménykedtünk, azoknak itt az újabb ok az örömre: november 27-én koncertet adnak a Petőfi Csarnokban.

2006-ban már kaptunk egy ígértet, hogy az Alice In Chains fellép nálunk, de aztán mégsem lett az egészből semmi különböző okokra hivatkozva. Úgyhogy akik akkor látni akarták a zenekart, azoknak Szlovákia távoli csücskébe kellett zarándokolniuk egy mindent egybevéve hangulatos fesztiválra, ahol az akkor már DuVall-al koncertező banda a Cradle Of Filth után lépett színpadra. Hát nem volt egy megszokott párosítás, de volt valami diszkrét bája a dolognak.

A csalódás után aztán az elmúlt három évben folyamatosan érkeztek az újabbnál-újabb pozitív impulzusok a rajongók felé: koncertezés (persze csak Amerikában), nyilatkozatok, hogy milyen jó nekik így együtt, új album terve, és aztán lassan itt is a kézzel tapintható új album, amiről egyébként két számot egy ideje már meg lehet hallgatni az Alice In Chains MySpace oldalán.

Azt, hogy a banda a lemezbemutató turnéval hozzánk is ellátogat november 27-én, a koncertszervező Live Nation jelentette be a napokban. A hír pedig annyira friss, hogy a hivatalos AIC honlapon sem található még fent, a többi európai dátummal egyetemben.

A fanyalgóknak előrebocsátjuk: a koncert valószínűleg jó lesz, már ha az új lemez promotálásán túl arra is tekintettel lesznek, hogy a régi kedvencek közül is válogatnak a magyar rajongóknak egy csokorra valót (és itt most inkább nem is emelünk ki egyet sem, mert tényleg nagyon sok van). Erre megvan minden esély, de aki már nem bír várni novemberig és szeretné a grunge műfaj legjelesebb hazai képviselőitől hallani az Alice In Chains klasszikusokat, az látogasson el szeptember 25-én a Kék Yukba, ahol a szépemlékű 2005-ös Stone Temple Pilots esthez hasonló nagyszabású Alice In Chains Tribute Esten idézik meg a néhai Layne Staley-t és az AIC hajdanvolt fénykorát.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
katya 2009-09-13 00:57:24
úúúúúristeeeeeen....
totális sokk majd hisztérikus örömkitörés :D
ALICE ^^
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei