2009. szeptember 15.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Nirvana - És van élet a halál után

Ha nem is Kurt Cobain születik újjá, de a legendás együttes korai dalai ismét a lemezboltok polcaira kerülnek majd hamarosan. Újra kiadják ugyanis a Nirvana "Bleach" című debütáló lemezét, ami a banda sikert hozó szárnypróbálgatásai mellett számtalan extrát is tartalmaz majd.

A Nirvana 1989-es bemutatkozó albumának 20. évfordulóján ismét megjelentetik a lemezt "Bleach: Deluxe edition" címmel, várhatóan 2009. november 2-án. A leghíresebb grunge-csapat megjelenése egy új korszak beköszöntét jelentette a XX. század legvégén, ami méltó utód hiányában le is zárult az énekes 1994. áprilisában bekövetkezett halálakor.

A Nirvana első albumát a rajongók leginkább a második, Nevermind című lemez sikere után kezdték felfedezni, és annak ellenére, hogy megjelenésekor csupán néhány ezres példányszámban kelt el, a későbbiekben további több millió példány talált gazdára a grunge kedvelői között. Az első lemez elkészítésének idején egyébként még nem Dave Grohl dobolt, aki azóta Foo fighters nevű saját zenekarát is sikerre vitte, helyette ezen az albumon még többnyire Chad Channing szolgáltatta a ritmust, néhány korábban felvett dal esetében pedig (Paper cuts, Downer, Floyd the barber) Dale Crover játszik ugyanezen a hangszeren.

A "Bleach: Deluxe edition" az eredeti 13 track mellett, amelyek közül talán az About a girl a legismertebb, tartalmazza majd a Nirvana portland-i Pine Street Theater-ben 1990-ben megtartott fellépésének élő felvételét is, valamint olyan fényképek sorozatát, amelyek eddig még soha nem kerültek nyilvánosságra.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei