2009. szeptember 22.Nagy Bori
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Parov Stelar az A38 hajón

Október elsején az Osztrák Kulturális Fórum szervezésének eredményeképp Budapestre látogat a linzi Parov Stelar. A "Zajok a szomszédból" fedőnévre hallgató sorozat keretein belül lép színpadra a kiváló osztrák mester és zenekara. A nu-jazz linzi üdvöskéi nagysikerű vadonatúj lemezük anyagával érkeznek, de emellett ritka csemegékre is számíthat az A38 hajó közönsége.

Parov Stelar több ízben járt már hazánkban, legutóbb a Balaton Sound vendégeként, bár ekkor sajnálatos módon csak DJ-settel érkezett. Zenekarral utoljára tavaly szilveszterkor lépett fel Budapesten.

Parov Stelar, eredeti nevén Marcus Füreder sokáig lemezlovas volt, majd 2004-ben létrehozta önálló kiadóját, az Etage Noir Recordingst, és itt készítette el első albumát Rough Cuts címmel, mellyel nagy sikert aratott, és a fiatalember hamar a klubok kedvence lett. A bécsi elektronikus zenei szféra hagyományait követi, miközben azt jazz-hangzásokkal, funkkal, dubbal és groove-val ötvözi.

Sikerének köszönheti, hogy második lemezét, mely 2005-ben jelent meg Seven and Storm címmel, a közönség nagy várakozása előzte meg. Hangzása ekkora kiforrott: zenei világa jellegzetes, összetéveszthetetlen, egyedi. 2007-ben megjelent albumát, a Shine-t ez év szeptemberében követte a legújabb: a Coco. A várva várt új lemezen 26 jazzes-funkos, jól táncolható dal kapott helyet, köztük a válogatáslemezeken immár többször szereplő Charleston Butterfly-jal.

A nagyérdemű Parov Stelar és zenekara előtt a Barabás Lőrinc Eklektric előadását hallgathatja meg.

***


Parov Stelar koncert
Helyszín: A38-on
Időpont: október 1., 20.00
Belépő: elővételben 3000 ft, a helyszínen 3500 ft

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei