2009. szeptember 24.Sós Eszter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Alice In Chains Est a Kék Yukban

Nem is olyan régen bombaként robbant a hír, hogy az Alice In Chains novemberben hazánkban koncertezik. Nos, aki nem bír várni addig, és betéve tudja az összes Chains dalt, netalán attól tart, hogy a zenekar mellőzi majd a klasszikusokat, annak szeptember 25-én egyértelműen a Kék Yukban a helye.

Legutóbb áprilisban lehettünk tanúi egy hasonló, szintén dicséretet érdemlő összefogásnak. Akkor Kurt Cobain halálának 15. évfordulójára emlékezett meg négy magyar zenekar: a Jazzékiel, a Shell Beach, a Faust Roll és a Realistic Crew. Most ismét jó pár zenész közreműködésével valósul meg az Alice In Chains Est, amelynek a célja igen egyszerűen összefoglalva az, hogy a seattle-i grunge brigádot kedvelő zenészek eljátsszák kedvenc nótáikat azoknak, akiknek szintén jelent valamit az Alice In Chains, illetve a gitáros, énekes, dalszerző Jerry Cantrell és a néhai énekes Layne Staley neve.

Ez utóbbi két zenészt azért volt fontos kiemelni, mert az este folyamán nem csak Chains nótákból, hanem bizony a 2002-ben, drogtúladagolásban elhunyt Staley másik projektjének (Mad Season) egyetlen albumáról, illetve Jerry Cantrell önálló lemezeiről is kapunk pár ízelítőt.

És hogy kik tolmácsolják mindezt? Elsősorban a grunge műfaj hazai képviselői: a Flop, a Kabala Baby és a Basement. Utóbbi zenekar nevéhez köthető a négy évvel ezelőtti nagysikerű Stone Temple Pilots Est, ami a fergeteges hangulat mellett azért is beszédtéma mind a mai napig az ott és akkor jelenlévők között, mivel a koncert közben, mintegy lazítás képpen, telefonon felhívták Scott Weilandet, a Stone Temple Pilots énekesét, aki közel fél órán át válaszolt a jelenlévők cenzúrázatlan kérdéseire.

A három főzenekar mellett vendégművészek is színesítik a palettát. Hallhatjuk majd például dalolni Szekeres Andrist (Junkies, Stereomilk) és Pálinkás Tamást, az Isten Háta Mögött énekesét. A dobok mögött Somló Dani (Esclin Syndo, Seen) vendégeskedik majd, míg a basszusgitárt Mohácsi Matyi (ex-The Idoru, Shell Beach) veszi kezébe néhány szám erejéig.

***


Alice In Chains Est
Időpont: 2009. szeptember 25., 20.00.
Helyszín: Budapest, Kék Yuk
Fellépők: Basement, Flop, Kabala Baby, Szekeres András (Junkies, Stereomilk), Pálinkás Tamás (Isten Háta Mögött), Somló Dani (Esclin Syndo, Seen), Mohácsi Matyi (ex-The Idoru, Shell Beach.
Belépő: 1000 Ft

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei