2009. szeptember 25.Sziliczi Dávid
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

The Tiger Lillies - A groteszk mesterei ismét Budapesten

Alig egy évvel tavalyi látogatásuk után, ismét hazánkban ad koncertet - ráadásul rögtön kettőt - a londoni zenekar, amely ezúttal a Trafóban szórakoztatja a horrorisztikus szürrealizmusra fogékonyakat. A The Tiger Lillies 2009. szeptember 25-26-án várja a különleges kikapcsolódásra vágyó közönséget.

Az 1989-ben alakult együttesre lesűrűbben a sötét humorú, groteszk, hátborzongató jelzőket aggatják, joggal, hiszen a viktoriánus korabeli kosztümökben fellépő The Tiger Lillies produkciója legtöbbször egy horror show és egy cirkuszi kabaré határvonalán egyensúlyoz. Ez nem pusztán a zenéjükben mutatkozik, hanem némelykor már-már színpadi játékba fordul át kocertjük, mely érthető, ha figyelembe vesszük az énekes, Martyn Jaques 7 éves operaénekesi múltját.

A brechti értelemben vett előadásmód, az énekes szinte egyedülálló kasztrált hangja és a különleges hangszerek (harmonika, éneklő fűrész, bendzsó) mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a hallgatónak egyedi élményben legyen része. A témák - csak úgy, mint az előadásmód - is hasonlóan szélsőségesek, hiszen az istenkáromlás, a drogfüggőség, a gyilkolás ugyanúgy megtalálható repertoárjukban, mint a bűn témája, a londoni alvilág fertője vagy a prostitúció.

Ezúttal a Trafó látja vendégül a triót, mely rögtön két egymást követő napon is koncertet ad; szemptember 25-én "csak" a zenekar, míg 26-án az Örkény Színház színészei is színpadra állnak egyszeri, sosemvolt esemény keretében. A koncertkörút a 7 halálos bűn témakörét dolgozza fel, mely egyben a 2008-as albumuk címe is. A zenekartól amúgy sem áll messze a színház világa, hiszen 11 évvel ezelőtt pont egy operával, a régi gyermekversekből átalakított Shockheaded Peterrel kerültek be a köztudatba.

A Parti Nagy Lajos meghatározása szerint rémvarieté műfajú produkció remek kikapcsolódást nyújthat azoknak, akik mosollyal a szájuk szegletében szeretnének elmélyülni a bűn fertőjében.

***


The Tiger Lillies
Időpont: 2009. szeptember 25.-26.
Kezdés: 20:00 óra
Helyszín: Trafó Kortárs Művészetek Háza
Jegyárak: elővételben: 3000 Ft, helyszínen: 3500Ft

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei