2009. október 6.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Jungle Brothers fellépés a Corvintetőn

2009. október 10-én teszi tiszteletét Budapesten, a Corvintetőn a Jungle brothers nevű hip-hop csapat, akik a ’80-as években az elsők között ötvözték ezt a zenei műfajt a jazz muzsikával, és azóta is töretlen lelkesedéssel szórakoztatják a ritmusos, igényes zenére éhes közönséget.

A formáció trióként alakult meg az 1980-as évek folyamán, Mike Gee, Dj Sammy B és Afrika Baby Bam közreműködésével, első lemezüket 1988-ban jelentették meg, Straight out the jungle címmel. Ezt az albumot az évtizedek során további nyolc korong kísérte, bár a csapat formálódott időközben, hiszen Sammy B a ’90-es évek végén szüneteltette részvételét a Jungle Brothers-ben. Mindenesetre működésük során olyan nagy sikerű hip-hop slágereket tudhatnak magukénak, mint a "V.I.P.", a "What’s the five 0", az "I’ll house you", vagy a "What u waitin’ 4", és saját, jazz-el, house-al megbolondított zenéjük mellett több remixet és együttműködést is készítettek. Ilyen volt például a "Breathe (Don’t stop)", ami az A tribe called quest, valamint Michael Jackson egy-egy dalának újragondolása.

Az eredeti felállásból Mike Gee és Dj Sammy B érkezik majd 2009. október 10-én, szombaton a budapesti Corvintetőre, Jungle Brothers Soundsystem néven, és várhatóan 22:00 órai kezdettel fűtenek be a közönségnek.

***


Jungle Brothers Soundsystem koncert
Időpont: 2009. október 10. szombat, 22:00
Helyszín: Corvintető - 1080 Budapest, Blaha Lujza tér 1-2.
Belépő: 2.500 HUF

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei