2009. október 15.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Elvis Presley unokája a papa nyomdokaiba lépne

Lisa-Marie Presley első házasságából származó fia, Benjamin Presley Keough zenei karrier kiépítését tervezi, és már meg is kapta első felkérését a lemez-készítésre. Elvis Presley egész családja, elvált felesége, lánya, és legnagyobb unokája is művészeti pályán tevékenykedik, de nincsen könnyű dolguk, hiszen lehetetlen felvenni a versenyt a zenei legenda hírnevével.

Elvis Presley a XX. század során addig hallatlan népszerűségre tett szert, ami nem csökkent 1977-ben bekövetkezett halálakor sem, mitöbb, az elmúlt 30 évben is számtalan újabb rajongóra tett szert olyan korosztályokban is, amelyek meg sem születtek az ő életében. Kevésbé zenei tudásának, inkább jellegzetes énekhangjának és stílusának köszönhette, hogy alakja az elmúlt évszázad egyik jelképe lett, és neve halhatatlanná vált. Felesége, Priscilla Presley, aki nem csak a Királlyal kötött házasságáról, hanem szépségéről is ismert, színésznőként próbált saját babérokat aratni, ám a Csupasz pisztoly című filmben és folytatásaiban alakított szerepe mellett nem sikerült maradandót alkotnia, ennek ellenére az ezredforduló óta a Metro-Goldwyn-Mayer igazgatótanácsának tagja. Szépségét a kozmetikai iparban kamatoztatta, igen népszerű például a nevével fémjelzett Indian Summer parfüm.

Elvis lánya, Lisa-Marie sajnos nem ötvözi szülei legkiválóbb tulajdonságait, ő maga is próbálkozott a zenei pályán érvényesülni, ám finoman szólva sikertelen maradt, bár ebben szerepet játszhat az elkerülhetetlen összehasonlítás legendás apjával. Saját karrier híján az idén 41. életévét betöltő Lisa-Marie leginkább egy másik zenei legendával, Michael Jackson-nal kötött rövid életű házasságáról vált ismertté, valamint az elmúlt évtizedekben gyerekneveléssel töltötte az idejét. 20 éves korában házasodott meg először: egy szcientológia központban találkozott Danny Keough zenésszel, első gyerekük Danielle Riley Keough 1989-ben született, majd öccse, Benjamin Presley Keough 3 évvel később, tavaly pedig Lisa-Marie egy ikerpárnak adott életet.

Várható volt, hogy egy ilyen hírességektől hemzsegő, ismert nevű család legkisebb sarjai is művészi pályára lépnek, míg Riley Keough 12 éves kora óta modellként próbálgatja szárnyait, a Tommy Hilfiger, a Dolce & Gabbana és a Dior márkák kampányaiban vesz részt, valamint különböző nemzetiségű Vouge magazinok címlapjain pózol, öccse, a 17 éves Ben Presley most hallat először magáról. Elvis unokája a Universal kiadóval kötött szerződést, méghozzá nem is egy, hanem azonnal öt album elkészítésére, amelyek közül az első felvételei jelenleg is zajlanak. Az ifjú énekes meglehetősen szűkszavúan volt hajlandó nyilatkozni a folyamatban lévő munkáról, csak annyit árult el, hogy zenei stílusát nem nagyapjához kötődően szeretné kialakítani.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Simon Barbara 2012-05-17 23:05:08
Nagyon örülök,hogy a családból Lisa Marie után Ben is próbálkozik tovább vinni az Elvis örökséget, a kitűnő hangját, a zenét.
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei