2009. október 16.Czékus Mihály
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Fur Dixon and Steve Werner: Travelers

Egy modern cowboy és egy modern cowgirl - így is jellemezhetnénk a Steve Werner és a Fur Dixon alkotta amerikai muzsikus párost. A duó a modern folkzene egyik legnépszerűbb képviselőjének számít a tengerentúlon. Dixonék tipikusan az utazó zenészek életét élik már hosszú évek óta. Közös pályafutásuk viszonylag rövid múltra tekint vissza, hiszen 2003-ban találkoztak össze egy koncerten.

Azóta elválaszthatatlanok egymástól, annak ellenére, hogy mind a ketten az önálló karrierjüket adták fel a közös munkáért. A kettős első albuma 2006-ban jelent meg meglehetősen hangzatos címmel (The Pearl And The Swine). Az idei évben megjelent új lemezük egyfajta önvallomásnak is felfogható. Ennek megfelelően egyszerű, de nagyon kifejező címet adtak a korongnak: Travelers.

Ha csak egyszerűen végigböngésszük a repertoárban szereplő számok címeit (például a Road Outside My Door, a Ghost of a Traveling Man és a Friends Around the Fire), már akkor kiderül, hogy egy igazi "sztori mesélős" lemezről van szó. A kínálatban csupa olyan dal szerepel amit a páros jegyez szerzőként. A Dixon-Werner kettős számos muzsikussal kibővített csapata hamisítatlan vadnyugati hangulatot teremt körénk. Úgy vélem, hogy minden további nélkül, lazán besétálhattak volna ők - a vadnyugat hőskorában - egy bárba és ott is könnyedén belopták volna magukat a közönség szívébe. Bár, abban az időben - a gyakran előkerülő lőfegyverek miatt - nem volt egy életbiztosítás zenészként dolgozni...

Mivel hazánkban nincs kifejezetten nagy rajongótábora az amerikai folkzenének, így a muzsikus kettős bármilyen sokat utazik is a világban, kicsi a valószínűsége, hogy nálunk is feltűnnek mostanában. De, aki szeretne egy kis western hangulatot teremteni az otthonába az feltétlenül hallgassa meg a Travelers című albumot.

Közreműködnek: Fur Dixon /ének, gitár, Steve Werner /ének, gitár, harmonika, Paul Marshall/ basszusgitár, Brantley Kearns / hegedű. John "Groover" McDuffie /pedal steel, dobro, Cliff Wagner / bendzsó, George "Jorge" Pandis /trombita, Gary Johnson / harmonika, Kelly Marie Martin-Ben Guzman-Cliff Wagner / háttér vokál.

Kiadó: Grass and Gravel Records
Honlap: www.furandsteve.com

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei