2009. október 19.Hajnal Edina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A Tudósok is koncerteznek Michael Jackson emlékére

Michael Jackson ez év június 25-én meghalt. A halálának körülményei a mai napig tisztázatlanok, de nagy valószínűséggel gyógyszertúladagolásban halt meg a pop királya. Jackson nem véletlenül érdemelte ki ezt a címet. A Jackson 5 után az egekbe szállt a karrierje, ma napig a legtöbb eladott lemez rekordját ő tartja: Thriller albumával.

Tehetsége kétségbevonhatatlan, szupersztár volt a szó legpozitívabb értelmében. Dalai valószínűleg az elkövetkezendő generációkat is éppúgy megérintik, ahogy minket. Jackson zenéje egyaránt óriási hatással volt a zenészekre, mindenki csak tisztelegni tud munkássága előtt. Michael Jackson megteremtette az igényes popkultúrát, rengeteg slágert adott a zenei világnak. Sokszor feldolgozták már megunhatatlan slágereit, ihletett merítettek zenéjéből.

Michael Jackson táncban is elképesztően tehetséges volt, sok lépést talált ki, amit a táncosok a mai napig használnak, ilyen például a holdjárás, amit ő fejlesztett ki. Mozdulataiban, minden porcikájában ugyanúgy ott rejlik a muzikalitás, a fantasztikus ritmus érzék.

A világ még mindig gyászol: filmekkel, koncertekkel és még egy új albummal is készülnek az emlékezésre. Ki-ki magában döntse el, hogy mi szól valóban a Jackson iránti tiszteletről, de egy biztos: sokan szerettük őt, és a művészetét is.

Hétfőn este a Tudósok is emlékkoncertet adnak Michael Jackson tiszteletére. Sejteni lehet, hogy a zenekar nem mindennapi koncertezésre készül. A koncert azért is lesz különös, mert a tudós művészek underground és alternatív zenét játszanak, érdekes kísérlet lesz. Az est a "Nem tudok Michael Jackson nélkül élni" címet kapta. A Tudósok így tisztelegnek, tartsunk velük!

***


Nem tudok Michael Jackson nélkül élni - A Tudósok zenekar Michael Jackson emlékestje
Helyszín: Instant (VI. Nagymező u. 38.)
Időpont: 2009. október 19. 20.00 óra

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei