2009. november 17.Vető Viktória
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Péterfy Bori: 2 - Új lemezzel hódít a popdíva

Sorban a második lemezével jelentkezik az énekes-színésznő Péterfy Bori és az ő zenekara, a Love Band. Az alternatív popdíva - nemes egyszerűséggel - 2 címre keresztelt új hanganyaga már a boltokban kapható illetve december 27-én a budapesti Gödörben lesz először élőben is hallható.

Két év után új lemezzel jelentkezik az egykori Amorf ördögök énekesnője, a 2007-ben szólókarrierbe kezdett alternatív popdíva, Péterfy Bori és zenekara. A Nemzeti Színházban is dolgozó énekes-színésznő sanzon-punk-rock formációja nem tétlenkedett az elmúlt két évben: végigszáguldottak a hazai klubokon és fesztiválokon. A sikeresnek mondható debütáláshoz, a mára aranylemezes, cím nélküli első Péterfy Bori & Love Band-albumhoz képest az egyszerűen csak 2 címre keresztelt új anyag logikus folytatása a sanzonos-rockos világnak, de ezúttal kevesebb a sanzon, és több a nyers erő. Az új anyag zenéje Tövisházi Ambrus nevét dícséri, de a dalszerzésben az eddigi társakhoz (Lovasi András, Tariska Szabolcs) új szereplők is csatlakoztak: Vinnai András író mellett a zenekar blogján meghirdetett verseny győztese, Hujber Szabolcs is beszállt szövegíróként. A legfontosabb változás viszont az, hogy ezúttal maga Bori is írt dalszövegeket.

Az igencsak sűrű, tizennégy számos lemez történetei kevésbé lazák, mint korábban - Bori többször életveszélyes helyzetbe kerül. A számok hangvétele keményebb: a száguldós dalok még gyorsabbak, a lassúak még lassabbak: a 2 rapszodikusabb és szenvedélyesebb anyag elődjénél. Péterfy Bori a Lovasi Andrással közös Délelőttök a kádba' hagyományának folytatásaként ezen a lemezen is énekel egy duettet, az Újraélesztő című dalt az Óriás zenekar énekesével, Egyedi Péterrel együtt énekli. Az album borítóját ezúttal is Stark Attila tervezte, Merényi Dávid fotói alapján.

Az alkotók a lemez megjelenése után sem fognak pihenni: a tervek szerint az album megjelenését követő hetekben az internetes zeneboltokban egy “B" verzió is megjelenik, amely a lemez számainak és a lemaradt daloknak finomabb és csendesebb változatait tartalmazza. A 2 című új lemezt a Péterfy Bori & Love Band december 27-én a budapesti Gödör Klubban fogja bemutatni.

Bővebb infó: www.peterfybori.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei