2009. november 19.Vető Viktória
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Esti Kornél: Egytől egyig

Egy fiatal, de annál tehetségesebb zenekar cd-jét jelenteti meg a - Lovasi András jegyezte - Megadó Kiadó. Az Esti Kornél névre hallgató csapat hangzóanyaga Egytől egyig címmel november harmadik hetében kerül a polcokra és élőben november 21-én a Corvin tetőn lehet majd meghallgatni.

Egy zenekar, akiket ha nem feszít szét a tehetség és egyben maradnak, a következő évtized meghatározói lehetnek Magyarországon." - állítja Lovasi András az Esti Kornél zenekarról, hozzátéve, hogy ilyen fiatalon, ilyen karakteres zenét játszani rendkvül ritka szerte kis hazánkban.

Az Esti Kornélról annyit tudunk, hogy 2006-ban Mezőtúron alakultak egy gimnáziumi zenekarként. Alig két eves a csapat, mikor szinte az összes tehetségkutatót megnyerte, melyen elindult, így például Borsodi Zenei Fesztiválok tehetségkutatójának nyerteseként továbbjutottak az International Live Award bécsi középdöntőjébe is. A zenei szakma ekkor figyelt fel a tizenévesekből álló csapat produkciójára. A kritikák szerint: “Magyarországon ritkaságszámba megy, hogy egy fiatal zenekar élőben, zeneileg és kiállásban is olyan magabiztosan teljesítsen, mint ők". A zenekar frontemberét a konzervatórium elvégzése után, ahol a zongora mellett zeneszerzést és karvezetést is tanult, az Operettszínház is csábítgatta, ő azonban a zenekar mellett döntött. Idén már játszottak - többek között - a Heaven Street Seven, a Kiscsillag és a Pál utcai fiúk előzenekaraként is és szinte az összes nyári fesztiválon bemutatkozhattak.

A zenekar frissen elkészült bemutatkozó albuma egyedi módon ötvözi a modern angolszász zenei hatásokat a klasszikus magyar alternatív iskolával, de a dalokban tetten érhető a ’80-as évek magyar undergroundja is.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei