2009. december 18.Naszály György
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Micheller Myrtill: Randevú / Rendez-vous

2009. december elején jelent meg Micheller Myrtill: Randevú / Rendez-vous című két lemezes, két nyelvű (magyar-francia) jazz albuma. A magyar nyelvű CD új dalainak többségét kíváló magyar szerzők írták számára, de két ismert magyar sláger (Engem nem lehet elfelejteni, Egy fiú a házból) feldolgozása is helyet kapott a korongon.

A francia albumon a mindig divatos és közkedvelt francia dallamok hallhatók jazz-es feldolgozásban. A lemez vendége Bényei Tamás, a Hot Jazz Band vezetője.

Micheller Myrtill az egyik legképzettebb jazzénekesnő hazánkban. A francia tanszak elvégzését követően a Zeneakadémia jazz-ének szakán szerzett diplomát (innen ered a francia nyelv és a francia dalok szeretete). A hazai zenei szakma elismert és közkedvelt szereplője, több mint 40 előadó lemezén közreműködött már, többek között: Hevesi Tamás, Zoltán Erika, Roy és Ádám, United, Animal Cannibals, Cserháti Zsuzsa, TNT, Náksi & Brunner, Gerendás Péter, Lerch István, Benkó Dixieland Band. A Dr. Bubó mesemusical egyik színészeként is megmutatta tehetségét, illetve a Meseautó című film remake-jének énekhangja is az ő nevéhez kötődik.

Külföldön is számos elismerésben részesült már. 2006-ban a németországi "Voice&Guitar" versenyen a legjobb 8 között díjazták, majd Finnországban a "Lady Summertime" jazzénekesnők nemzetközi versenyén 3. helyezést ért el.

2007-ben "Same as You" című lemezét Fonogram-díjra jelölték "az év jazz lemeze" kategóriában. Ugyanebben az évben "A legsikeresebb ötven fiatal" Magyar Hírlap kiadványban szerepelt. 2008-ban új lemezzel mutatkozott be "Save the last dance for me" címmel, melynek különlegessége, hogy a hagyományosan megszokott zongora, gitár, bőgő, dobok mellett ütőhangszerek és egy vonós négyes hangjai is felcsendülnek.

2009-ben London legfelkapottabb jazz klubjaiban, illetve a hazai klubok és fesztiválok állandó vendége volt.

Az új hanganyag lemezbemutató koncertje 2010. január 27-én lesz a Thália Színházban, ahol elhangoznak az új album dalai, valamint néhány különleges zenei csemege is. A koncerten közreműködik Myrtill állandó zenekara vendégművészekkel kiegészülve.

További részletek: www.myrtill.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei