2009. december 29.Sós Eszter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Szilveszteri zenei programajánló

Aki még mindig nem tudja, hogy hol fogja köszönteni a 2010-es évet annak nem árt alábbi zenés programajánlónkat alaposan átböngésznie, ugyanis a muzsikaszó elengedhetetlen kelléke az újév ünneplésének. Legyen szó akár jazzről, rockról, popról, világ- vagy éppen komolyzenéről.

JAZZ

Budapest Jazz Club: Jazz Szilveszter - Fellépők: Harcsa Veronika Quartet, Tzumo Trio, Szőke Nikoletta Trio, Fábián Julianna, Dj Clairvo
Kezdés: 21.00
Jegyár: 14 500 Ft
Bizonyára tartalmas lesz annak a szilveszter estéje, aki a Budapest Jazz Clubban tölti azt, hiszen itt a terülj-terülj asztalkám mellett három kivételes képességű énekesnő: Harcsa Veronika, Szőke Nikoletta és Fábián Juli hangjában gyönyörködhetnek a jelenlévők. A földszinti különteremben családias hangulatú Jam Session várja a vendégeket, míg hajnalig Dj Clairvo biztosítja a talpalávalót. Az est házigazdája Elek Ferenc színművész lesz, így a humoros színházi anekdoták is garantáltak az íncsiklandó falatok és fantasztikus muzsika mellett.


VILÁGZENE

Fonó Budai Zeneház: Fonó Szilveszter - Fellépők: Magyarpalatkai Banda, Téka együttes
Kezdés: 20.00
Hajnalig tartó szilveszteri mulatság részesei lehetünk a Fonó Budai Zeneházban, ahol az autentikus népzene mellett gulyásleves, lencsefőzelék, vagy töltött káposzta várja a vendégeket. A belépőjegy mellé üdvözlőpálinka és éjfélkor egy pohár pezsgő is jár, emellett pedig garantált a hamisítatlan táncház hangulat, melyről a Téka és a Magyarpalatkai Banda gondoskodik.


KOMOLYZENE

Művészetek Palotája: Drum Street Blues - Fellépők: Amadinda Együttes, Presser Gábor, Karácsony János
Kezdés: 22.45
Jegyár: 7000 Ft, 9000 Ft, 10000 Ft, 12500 Ft, 13500 Ft, 15000 Ft, 17000 Ft
Csaknem egy évtizede elmaradhatatlan program ezen az estén az Amadinda Együttes és Presser Gábor közös koncertje a MÜPA-ban. Míg az este első része az Amadinda repertoárjával indul, az éjféli gongot követően a hagyományos Strauss-polka csendül fel és ezt követi Presser Gábor koncertje, aki ebben az évben Karácsony Jánossal lép színpadra. Az ő tolmácsolásukban csendülnek fel a jól ismert LGT szerzemények, a Presser dalok és a Drum Street Blues, melyet a zenész szerzett az Amadinda számára.

POP

Március 15. tér - Fellépők: Irigy Hónalmirigy, Lola, SP, Heaven Street Seven, Bikini, Váczi Eszter, Cool Miners együttes
Aki kollektíve, utcán ünnepléssel kívánja tölteni a szilvesztert, az vonuljon szépen az utcára, azaz a Március 15. térre. Sok újdonság nem várható: sok-sok ember, pezsgőlocsolás és kesztyűbe dudálás. Éjfélkor a Himnuszt Váczi Eszter tolmácsolásában hallgathatjuk meg.

ROCK - METAL

Kék Yuk: Happy New Hell Party - Fellépők: One Reason To Kiss, Drünken Bastards, Buried By time, Luca Brasi
Kezdés: 19.00.
Jegyár: elővételben 2000 Ft, a helyszínen 2500 Ft
Aki hörögéssel fűszerezve szeretné köszönteni az újévet annak garantáltan kitűnő választás a Kék Yuk-béli szilveszteri koncert. Négy olyan banda lép itt fel ezen az estén akik nem tréfálnak zúzásügyileg. Lesz itt punk, trash-, és death metal, meg még némi hardcore is, úgyhogy aki csak ezekkel a műfajokkal képes átvészelni a szilvesztert az már most váltson jegyet, ha kedves az élete. Koncertek után pedig nem kell hazakullogni, ugyanis reggelig tart a buli, amit Jogsi és Robi garantálnak.

Rocktogon Pub & Roll: AB/CD koncert
Kezdés: 17.00
Jegyár: 19.00 óráig 1500 Ft, utána 3000 Ft
Aki az éjféli gongütés helyett szívesebben hallaná a Hell’s Bells-t, az nyugodtan menjen le a Rocktogonba, ahol a magyar AC/DC tribute banda mellett pezsgővel és virslivel köszöntheti a következő évtizedet. Délután öttől másnap reggel hatig nyitva áll a hely a bulizni vágyók előtt. Éjféltől Dj Gonda biztosítja a Rockdiszkó hagyományos muzsikáit.

Hunnia Kávézó: Szilveszter a Hunniában - Fellépők: Stereomilk, Junkies akusztik , Kohánszky Roy, Zselenszky Tamás, Kafkaz - Kaukázus akusztik
Kezdés: 20.00
Ez is rock, csak éppen a csendesülős fajtából, úgyhogy akinek ilyenre támadna kedve az az irányt egyenesen a Hunnia Mozi többszörösen újjáéledő kávézója felé vegye. Itt aztán akusztikus koncertek garmadájával köszönthet rá az új év, méghozzá Szekeres Andris mindkét zenekarának, no meg többek között a hamarosan végleg búcsúzó Kaukázusnak a társaságában.

ELEKTRONIKUS

Kuplung: Breakbeat Massive New Year’s Eve Special - Közreműködik: Dj Metha, Lucky 23, Cheeky, Mira, Erká, Stefán, Out Of Synch, LNF, Vj: Flux
Kezdés: 21.00
Jegyár: 1000 Ft
A legnépszerűbb break-tech-house programsorozat szilveszterkor is képviselteti magát. Az idén hatodik éve életre hívott Breakbeat Massive nagy ünneplésre készül, éppen ezért nem véletlen az sem, hogy összesen 8 dj gondoskodik az este folyamán a fergeteges hangulatról. A buli nem tart szigorúan reggel 7-ig, úgyhogy maratoni bulizásra áhítozik az a Kuplungban garantáltan megkapja.

Hungexpo, F pavilon: NYE2010 Classic House Party - Fellépők: Nick Warren, Jaydee, Ramiles, Dän Von Schulz, Sterbinszky, Kühl, Matthew, Clark, Levi, Blackman
Kezdés: 20.00
Jegyár: elővételben 6500 Ft, a helyszínen 7500 Ft
A house nagymesterei lepik el ezen az éjszakán a Hungexpo területét. Jegyünkhöz korlátlan italfogyasztás jár, ezen kívül csúcskategóriás hangrendszer, professzionális fénytechnika, pirotechnika és lézershow várja az egybegyűlteket. Táncoslányok minden mennyiségben, nem csak a bulin, hanem akár már az egész este ingyenesen igénybe vehető party-buszokon is.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
mama 2009-12-30 21:43:02
Sajnálom, hogy ilyen kevés program áll rendelkezésre azon érdeklődő fiatalok számára, akik egy kicsit -úgy magyar módra- elgondolkodva szeretnének valami tartalmasabb szilveszteri elfoglaltságot maguknak.
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei