2010. január 6.Sós Eszter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Megvan a Red Hot Chili Peppers új gitárosa

Miután nem is oly régen John Frusciante bejelentette kilépését a Red Hot Chili Peppersből az első, azaz ha pontosak akarunk lenni a zenekar életében immár a másodiknak számító sokk után mindenki azt kezdte találgatni ki lesz az új gitáros. Nos, a befutó immáron megvan: Frusciante régi jó haverját, Josh Klinghoffert köszönthetjük a bandában.

Ez a hír a Chili rajongóknak azért lehet jó, mert bizony Klinghoffernek bőven volt ideje ellesnie Frusciante stílusát, ugyanis jóiedeig együtt zenéltek az Ataxia nevű formációban, melynek harmadik tagja egyébként a Fugazi basszusgitárosa, Joe Lally volt. Ez a rövid életű zenekar csupán pár koncertet adott pályafutása alatt és két lemezük is mindössze napok alatt született meg.

Josh Klinghoffer emellett Frusciante számos szólólemezén közreműködött, sőt session zenészként magát a Chilit, és többek között Becket, PJ Harvey-t, és a Gnarls Barkley-t is kisegítette már koncerteken.

Habár Frusciante közel egy éve kilépett a bandából, mindez csak egy hónapja látott napvilágot, és ezzel egyértelművé vált, hogy az október óta készülő új Red Hot Chili Peppers lemezen már az új gitáros fog játszani.

Az album 2010 végére várható, ám Klinghoffer már január 29-én bemutatkozik a nagyérdeműnek, amikor is a Chili egy Neil Young tiszteletére rendezett koncerten lép fel.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei