2010. január 19.Szeifert Natália
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Újabb világsztár Budapesten: Júniusban Elton John-koncert!

Nyáron a Budapest Sportarénában koncertezik Sir Elton John, a popzene élő legendája. Novemberben még arról szóltak a hírek, hogy a muzsikus komolyan megbetegedett, de úgy tűnik, mostanra teljesen felépült, újra koncertezik, így a budapesti rajongók is találkozhatnak vele 2010. június 8-án.

1947. március 25-én született Reginald Kenneth Dwight, akit ma Elton John néven, többszörös Grammy-díjas zeneszerzőként és előadóművészként ismerünk. A több, mint harminc (stúdió- és koncert-) albummal büszkélkedő sztár ugyan hároméves korától tanult zongorázni, szülei mégis polgári pályára szánták, azt szerették volna, ha a banki szférában helyezkedik el. Ő ehelyett a Bluesology zenekar billentyűse lett, majd 1967-ben felvette az Elton John nevet, s 1969-ben megjelentette az Empty Sky című első lemezét.

Azóta nem csak albumokat készített, de számos kasszasikert hozó film és rajzfilm népszerű zenéjét is ő szerezte (pl. Oroszlánkirály), olyan alkotókkal dolgozott együtt, mint John Lennon, Tim Rice, írt musicaleket, és az elsők közt volt, akik a hetvenes években nyíltan felvállalták homoszexualitásukat. Az AIDS-ben szenvedők számára később alapítványt is létrehozott. 1998-ban az angol királynőtől lovagi címet kapott.

Novemberben még arról szóltak a hírek, hogy komolyan megbetegedett, de úgy tűnik, mostanra teljesen felépült, és 63 évét meghazudtoló energiával folytatja a koncertezést. Áprilisban például Chitchén Itzában lép fel, abban a a mexikói azték romvárosban, ahol korábban Placido Domingo is fellépett.

A budapesti rajongók 2010. június 8-án találkozhatnak Elton Johnnal a Budapest Sportarénában. A jegyirodákban december 22-től már vásárolhatók koncertjegyek.

***


Elton John koncert
Helyszín: Budapest Sportaréna
Időpont: 2010. június 8.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei