2010. március 15.Sós Eszter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Az Alkonyat filmzenéje a legnépszerűbb

Amíg a filmes világ a 82. Oscar-díjátadó gálára figyelt, addig a Nokia a filmzenék terén állított össze egy top tízes listát, méghozzá az elmúlt 12 hónap alatt legtöbbet letöltött albumokból. A végeredmény nem igazán okoz meglepetést, ha azt vesszük alapul, hogy hányan rajonganak a vámpíros love story-ért.

Valószínűleg az Alkonyat filmek sosem fognak Oscar-díjat nyerni, és a sorozat darabjainak soundtrackjei sem tudhatnak majd magukénak rangos szakmai elismeréseket. A közönség érdeklődése azonban többet ér bármilyen díjnál.

Március 7-án tette közhírré a Nokia nagyszabású felmérését, amelynek keretében górcső alá vették a világ online letöltési listáit. A hallgatói szokások vizsgálatának keretében arra voltak kíváncsiak, hogy mely filmzene albumok voltak a legnépszerűbbek az utóbbi egy évben.

Az Alkonyat első részének filmzenéje toronymagasan végzett az élen. A széria azért is számít kiemelkedőnek a felmérésben, mert a második rész albuma, egy Mexikóban forgalmazott változattal az ötödik, mag a hagyományos kiadással a kilencedik helyen végzett. Ezt követte James Cameron újabb nagyszabású produkciójának, az Avatarnak, majd pedig Quentin Tarantino Becstelen brigantyk című filmjének a zenéje.

A dobogóról éppen csak lecsúsztak a Mamma Mia betétdalai, míg a hatodik, hetedik és nyolcadik helyezést a Transformers: A bukottak bosszúja, az Alvin és a mókusok és a 2009-ben Oscar-díjjal is jutalmazott Gettó milliomos filmzenéje tudhatja magáénak. A lista utolsó, tizedik helyezését pedig egy jól eltalált képregényadaptációnak, a Watchmennek sikerült elérnie.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei