2010. április 7.Sós Eszter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Eric Martin az A38 hajón

A félig ír, félig olasz származású Eric Martint mindenki a Mr. Big zenekar frontembereként ismeri, pedig szólókarrierje jóval messzebbre nyúlik vissza a sikeres hardrock banda megalakulásánál. A 49 éves muzsikus igazi multitalentumnak számít zenei téren. A nagysikerű tavalyi Mr. Big koncert után, most szólóban is bizonyítja nálunk zsenialitását.

Hogy az Otis Redding, Paul Rodgers, és Rolling Stones rajongó, jégkrémárusítással zsebpénzt kereső kissrácból mikor lett egy session zenészekből álló szupergroup frontembere az éppenséggel tudható (1988), de hogy mikor vált az egyik legjobban képzett dalszerzővé, azt nem lehet annyira pontosan behatárolni. Főleg, hogy annyi mindnet csinált az évek folyamán, hogy azt felsorolni is nehéz lenne.

Az eleinte dobosnak készülő Martin már a középsuliban is két bandában nyomult egyszerre, de csak egy jól sikerült iskolai musical bemutató után, hallva az elismerő kritikákat, döbbent rá arra, hogy neki inkább frontemberi poszton van a helye.

Nem sokkal ezután (és Martin ekkor még csak 19 éves!), a 415 nevű zenekarával kezdi el építgeti karrierjét. A banda nevét rövid időn belül, a menedzser unszolására és az akkori trendeknek megfelelően, Eric Martin Bandre változtatják. Az első, Sucker for a Pretty Face-re keresztelt lemezük 1983-ban jelent meg, és egyből aranylemezes is lett.

1985-től aztán inkább szólókarrierjére koncentrált. Filmekhez írt dalokat, és hamarjában megjelentette két önálló albumát Eric Martin és I’m only fooling myself címmel. Ezután pedig következett a Mr. Big, akikkel egészen a tavalyi újjáalakulásig, 1988-tól 2002-ig dolgozott aktívan együtt.

Harmadik szólóalbuma a Somewhere in the middle a zenekar kétéves mosolyszünete alatt fogant 1998-ban, a negyedik (I’m Goin’ Sane) pedig már a Mr. Big romjain épült, a 2002-es búcsúturné időszaka alatt. Ezután legjobb dalainak akusztikus változatával lepte meg rajongóit. Közben pedig Japánban is egyre ismertebbé vált, tekintve, hogy 2004-ben csatlakozott a Tak Matsumot Bandhez, akikkel egy platinalemezt is csinált.

Eric Martin jelenleg is annyi mindennel foglalkozik, hogy szinte képtelenség követni. Számtalan zenész albumán közreműködik, tv-showkhoz és filmekhez ír dalokat, továbbá folyamatosan koncertezik a Mr. Biggel és saját zenekarával, akikkel április 13-án az A 38-ra érkezik.

A koncert erősen ajánlható azoknak, akiknek a Mr. Bigtől a To Be With You volt a kedvence, merthogy Eric Martin javarészt ezt a melodikus vonalat képviseli szólólemezein.

***


Eric Martin & Band
Helyszín: A38 hajó
Időpont: 2010. április 13.,Kedd
Kezdés: 20.00 óra
Jegyár: 5600 Ft
Bővebb infó: www.ericmartin.com

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei