2010. április 9.Sós Eszter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A Soundgarden a Lollapalooza fesztiválon tér vissza

Közel 13 évvel a grunge nagyjai közt számon tartott Soundgarden feloszlása után Chris Cornell,a zenekar egykori- és most már kijelenthető, hogy jelenlegi frontembere január elsején bejelentette, hogy a banda újjáalakul. A szavakat pedig tett követte: a Soundgarden a chicagói Lollapalooza fesztiválon tér vissza 2010 nyarán.

A Soundgarden megerősítette a hírt, miszerint csatlakoznak Lady Gagához, a The Strokes-hoz és a Green Day-hez az augusztus 6. és 8. között megrendezésre kerülő fesztiválon.

A Jane’s Addiction frontembere, Perry Farrell által 1991-ben életre hívott buli mindig az egyik legrangosabb zenei fesztiválnak számít az Egyesült Államokban. Úgyhogy jobb helyszínt nem is találhatott volna a zenekar a reunionhoz, amelynek manapság mintha nagy divatja lenne.

Chris Cornell már korábban is beszélt a zenekar lehetséges újjáalakulásáról. Újévkor a Twitter és a Facebook oldalán tett közzé egy bejegyzést, miszerint ismét éledezni kezd a zenekar, ám csak most, a fesztiválon való szerepléssel vált egyértelművé, hogy a Soundgarden komolyan gondolta jövőbeli tevékenykedését.

A Soundgarden újraegyesülése már a banda honlapján is napvilágot látott (www.soundgardenworld.com). Chris Cornell énekes, Kim Thayil gitáros, Ben Shepherd basszer és Matt Cameron dobos közös szignóval írták meg a rajongóknak, hogy mindnekit nagy szeretettel várnak augusztus 8-án a chicagói Grant Parkba.

Új lemezről és további koncertekről egyelőre még szó sincs, de a kiéhezett grunge fanoknak talán az is elég, ha újra hallhatják a Badmotorfinger és a Superunknown sikerlemezek dalait.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei